Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Tο ταξίδι στο Europa League άρχισε με ήττα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Europa League, καθώς ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν, με τους ερυθρόλευκους να λυγίζουν από τα γκολ του Τσερκί (65') και του Μπενραχμά (71'), ενώ είχαν επίσης ευκαιρίες για το γκολ.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Groupama Stadium. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 2-0 από τη Λιόν για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στα επόμενα παιχνίδια.

Οι Γάλλοι άσκησαν πίεση από τα πρώτα λεπτά, με τους Πειραιώτες βέβαια να αντέχουν στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαν μεγάλες ευκαιρίες για το γκολ. Στο δεύτερο 45λεπτο, ο ρυθμός άνοιξε και η Λιόν βρήκε δύο γκολ.

Την αρχή έκανε ο Τσερκί, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 65ο λεπτό, με τον Σαΐντ Μπενραχμά, να πετυχαίνει το τελικό 2-0 στο 71ο λεπτό του αγώνα.

Επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη διοργάνωση είναι εκείνο απέναντι στην Μπράγκα στο Καραϊσκάκης (3/10, 19:45) για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε για πρώτη φορά υπό την ηγεσία του Μεντιλίμπαρ με τριάδα στην άμυνα, με τους Ρέτσο, Κάρμο και Πιρόλα, ενώ στην κορυφή έπαιξαν οι Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ. Από την άλλη, οι Γάλλοι άφησαν την τριάδα και επέστρεψαν στο 4-3-3.

Από τα πρώτα λεπτά, η Λιόν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε ψηλά τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όταν η πίεση των ερυθρόλευκων στη μεσαία γραμμή "έσπαγε", τότε οργανωνόταν με πεντάδα και τετράδα μπροστά μέσα και έξω από την περιοχή του, ενώ αρκετές φορές οι γραμμές του ήταν βαθιά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 3', με σουτ του Λακαζέτ εκτός περιοχής να περνάει άουτ.

Στο 22' από λάθος του Κάρμο, έκλεψε η Λιόν και έτρεξε στην αντεπίθεση, ο Νουαμά σούταρε από τα δεξιά της περιοχής, για να μπλοκάρει ο Τζολάκης. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νουαμά έδωσε στον Τολισό, ο οποίος σούταρε από δύσκολη γωνία από τα δεξιά, για να διώξει με το πόδι ξανά ο Κρητικός τερματοφύλακας.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στα μέσα του πρώτου μέρους να ισορροπήσει. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει τον Ελ Κααμπί, αν και τον έψαξε κάποιες στιγμές στην πλάτη της άμυνας.

Στο 32' ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Ελ Κααμπί έβαλε την κόντρα για να κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι την μπάλα, ο Ροντινέι πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε, σούταρε εκτός περιοχής, για να διώξει εντυπωσιακά ο Περί σε κόρνερ. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, οι Γάλλοι πίεσαν ασφυκτικά και στο 44' ο Λακαζέτ ανάγκασε τον Τζολάκη σε σημαντική επέμβαση. Η Λιόν είχε τις ευκαιρίες, αλλά το 0-0 έμεινε στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό. Στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, μετά το σουτ του Λακαζέτ που κόντραρε στον Πιρόλα. Λίγο αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, όμως από κοντά ο Γιάρεμτσουκ δεν νίκησε τον Περί. Στο 58' ο Λακαζέτ τροφοδότησε στα δεξιά τον Νουαμά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Πιρόλα και έφυγε κόρνερ. Δύο λεπτά πιο μετά ο Ελ Κααμπί δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ροντινέι στην πλάτη της άμυνας της Λιόν.

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους. Ο Τζολάκης έκανε μεγάλη απόκρουση στην προσπάθεια του Τολισό, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι δεν άντεξαν και η Λιόν πήρε προβάδισμα στο 65'. Ωραία προσπάθεια του Τσερκί από τα δεξιά της περιοχής, μετά την πάσα του Μέιτλαντ-Νάιλς, έκανε το σουτ και νίκησε τον Τζολάκη για το 1-0. Στο 70' το ανάποδο ψαλίδι του Κωστούλα "πάγωσε" το Groupama, το οποίο ξεσηκώθηκε λίγο αργότερα.

Στο 71' ο Ζαά είδε την κίνηση του Μπενραχμά στα αριστερά και εκείνος πλάσαρε για το 2-0 της Λιόν. Ο Ολυμπιακός στο 89ο λεπτό πλησίασε κοντά στο γκολ της επιστροφής στο παιχνίδι. Ο Γουίλιαν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τσαλέτα-Τσαρ πήρε την κεφαλιά, για να στείλει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR αφού κρίθηκε πως ήταν εκτεθειμένος ο Βραζιλιάνος στην αρχή της φάσης. Έτσι, το 2-0 έμεινε έως το τέλος του ματς.

ΛΙΟΝ: Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Μάτιτς (68' Τέζμαν), Τολισό, Νουαμά (81' Ντιαβαρά), Τσερκί (68' Μπενραχμά), Φοφανά (67' Ζαά), Λακαζέτ (75' Μικαουτάτζε)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρέτσος (83' Ντόη), Κάρμο, Πιρόλα (68' Στάμενιτς), Ροντινέι, Τσικίνιο (83' Βέλντε), Ντάνι Γκαρθία (68' Γουίλιαν), Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60' Κωστούλας), Ελ Κααμπί

https://www.sport24.gr/