ΟΛΜΕ: Προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία στις 13 Νοεμβρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των τοπικών ΕΛΜΕ ώστε να κριθεί η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και ακολούθως να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα δράσης των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτός από την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στις 13 Νοεμβρίου (ημέρα που απεργεί και η ΑΔΕΔΥ), θα πραγματοποιηθεί απογευματινό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών.

Στο εισηγητικό της κείμενο (διαβάστε το αναλυτικά) η ΟΛΜΕ προτείνει ως προς το πρόγραμμα δράσης:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει σε αποχή από τη συνοδεία σχολικών εκδρομών, αρχικά ως τα Χριστούγεννα, προκειμένου το υπουργείο να αλλάξει το νομικό πλαίσιο στην κατεύθυνση της προστασίας των συνοδών εκπαιδευτικών και να προβλέψει αμοιβή για την εκτός έδρας υπερωριακή εργασία.

Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία της 13ης Νοεμβρίου διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, όπως αυτά έχουν ψηφιστεί στο 20ο και το 210 Συνέδριο. Στο μεσοδιάστημα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας:

Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις τύπου σε κεντρικά και τοπικά ΜΜΕ, περιοδείες, εκδηλώσεις κλπ για να αναδειχθούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Οι ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε ενημερώσεις στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να οργανώσουν από κοινού τον αγώνα με εκδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για τα τοπικά ζητήματα των σχολείων τους (κενά, συγχωνεύσεις, κλπ).

Να κρεμαστούν πανό και μαύρες σημαίες στα σχολεία ενάντια στην αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/10 στο Ξενοδοχείο AMALIA (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10), από 10.30 π.μ. έως 19.00. Λόγω της συγκέντρωσης που θα επακολουθήσει θα τηρηθούν αυστηρά τα χρονικά αυτά όρια».

ertnews.gr