Εφορία: Έρχονται αυτόματα τα πρόστιμα στο κινητό από τον Οκτώβριο

26/09/2024 | 21:38

Από τον Οκτώβριο θα έρχεται στο κινητό ένα ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο για να πληρωθεί ένα πρόστιμο το οποίο θα έχει καταβληθεί επειδή δεν έχει εμπρόθεσμα υποβληθεί η δήλωση είτε για το ΦΠΑ, είτε η φορολογική δήλωση, είτε η δήλωση για τον φόρο παρακράτησης.

Τα ειδοποιητήρια πλέον θα είναι ηλεκτρονικά και θα έρχονται είτε μέσω e-mail, είτε μέσω της εφαρμογής MyAadeapp.

Tο πρόστιμο για ένα φυσικό πρόσωπο που δεν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη δήλωσή του είναι 100 ευρώ.

Για μια επιχείρηση με απλογραφικά στοιχεία είναι βιβλία είναι 250 ευρώ και με διπλογραφικά 500 ευρώ.

Με το νέο σύστημα ο φορολογούμενος θα γλυτώνει τις προσαυξήσεις, θα ενημερώνεται πιο γρήγορα, και το Δημόσιο επίσης δεν θα χάνει λεφτά, γιατί μετά την πενταετία διαγράφονταν πάρα πολλά πρόστιμα.

ertnews.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)