Το έλαιο που ενδυναμώνει τα μαλλιά και ενισχύει τη λάμψη τους

Όσον αφορά στην περιποίηση των μαλλιών, έχουμε τόσες πολλές επιλογές προϊόντων στα χέρια μας—όχι μόνο σαμπουάν και conditioner, αλλά επανορθωτικές μάσκες μαλλιών, ορoύς που τονώνουν την ανάπτυξη τους, θρεπτικά έλαια και θεραπείες ειδικά σχεδιασμένες για το τριχωτό της κεφαλής. Πράγματι, είναι πλέον δυνατό να έχουμε μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών που ανταγωνίζεται το πρόγραμμα που ακολουθούμε για την περιποίησης της επιδερμίδας μας, με πολλά βήματα που μας βοηθήσουν να στοχεύσουμε σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά μας.

Ωστόσο, κάποιες φορές το «απλό» μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό. Αυτό δεν αφορά μόνο στα steps φροντίδας που ακολουθούμε για το καθημερινό hair care μας, αλλά αφορά και στις συνθέσεις των προϊόντων μας. Οι πιο πολυτελείς φόρμουλες τις αγοράς μπορούν να αποδειχθούν εξίσου αποτελεσματικές με προϊόντα που μας δίνει απλόχερα η φύση.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το έλαιο αργκάν και το έλαιο δεντρολίβανου – δύο έλαια ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Τελευταία όμως οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται για το έλαιο batana, ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό έλαιο φυτικής προέλευσης.

Τι είναι το λάδι Batana

Είναι ένα λάδι που εξάγεται από τον αμερικανικό φοίνικα που είναι εγγενές στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα οφέλη του ελαίου Batana

Το έλαιο Batana χρησιμοποιείται συχνά για τα μαλλιά και το δέρμα. Έχει ένα καπνιστό, γήινο άρωμα, αλλά αυτό τείνει να εξαφανιστεί μόλις το εφαρμόσουμε. Όπως και άλλα έλαια φυτικής προέλευσης, το έλαιο batana είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση των μαλλιών και του δέρματός. Είναι πλούσιο επίσης σε λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκό οξύ, το παλμιτικό οξύ, το λινολεϊκό οξύ και το στεατικό οξύ, τα οποία όλα βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής για να αυξήσουν τη λάμψη και τη δύναμη τους.

jenny.gr