Βγαίνουν οι «κουκούλες» για τη Novartis - Αίρεται από την οικονομική Εισαγγελία η προστασία για Κελέση και Σαράφη

Παύονται από προστατευμένοι μάρτυρες με απόφαση της Εισαγγελίας

Στην άρση του καθεστώτος προστασίας των δυο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» στην υπόθεση της Novartis, προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - έπειτα από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων πολιτικών που είχαν ενοχοποιηθεί στην υπόθεση της Novartis- αποφασίστηκε έπειτα από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία να αρθεί το καθεστώς προστασίας για τους δύο παραπάνω προστατευόμενους μάρτυρες της εν λόγω υπόθεσης.

Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να ανασταλεί και το καθεστώς της προστασίας των δυο αυτών μαρτύρων από ποινικές διώξεις.

Πλέον δεν αποκλείεται μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη πολιτικοί που ενοχοποιήθηκαν ως δωρολήπτες από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους. Σημειώνεται ότι εκτός του καθεστώτος προστασίας, αίρεται και ο χαρακτηρισμός και των δύο ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. 

Να σημειωθεί ότι κατά του καθεστώτος προστασίας των δύο μαρτύρων είχαν στραφεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Τα πρόσωπα αυτά ελέγχθηκαν από την τότε Εισαγγελία Διαφθοράς με βάση ισχυρισμούς των εν λόγω μαρτύρων, καθώς και ενός ακόμη ο οποίος δεν τελούσε εδώ και καιρό σε καθεστώς προστασίας, περί εμπλοκής τους σε διακίνηση παράνομων χρημάτων της φαρμακοβιομηχανίας.

 

ΠΗΓΗ