Χουάν Κάρλος: Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με πρώην ερωμένη του

Τι αποκαλύπτεται για τον εκβιασμό του βασιλιά

Φωτογραφίες του βασιλιά Χουάν Κάρλος με μία πρώην ερωμένη του, η οποία προσπάθησε να τον ξελογιάσει και να τον εκβιάσει, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.

Ο φωτογράφος Άνχελ Κρίστο ισχυρίζεται ότι η ηθοποιός και παρουσιάστρια μητέρα του, Μπάρμπαρα Ρέι τον πίεσε να συμμετάσχει στο σχέδιο εκβιασμού του βασιλιά το 1994, το οποίο συγκαλύφθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ισπανίας.

 

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, η ηθοποιός προσκάλεσε τον βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος τότε ήταν παντρεμένος με την σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, στο σπίτι της ένα απόγευμα. Εκεί του μαγείρεψε παέγια, κολύμπησε μαζί του στην πισίνα και τελικά τον αποπλάνησε.

 

Οι φωτογραφίες δείχνουν την Μπάρμπαρα Ρέι και τον Χουάν Κάρλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο πριν από 10 χρόνια, να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται στη βεράντα του σπιτιού της. Δείχνουν ακόμη την ηθοποιό να σερβίρει κρασί στον βασιλιά, πριν μπει στο εσωτερικό.

 

Ο ίδιος δήλωσε στην Telegraph: «Ήμουν μόλις 13 ετών, αλλά ήμουν καλός με τη φωτογραφική μηχανή. Η μητέρα μου είπε «τι κρίμα που είσαι πολύ μικρός για να με βοηθήσεις με αυτό. Δεν θα μπορούσες, όμως, έτσι δεν είναι;».

«Συνέχιζε να μιλάει μέχρι που είπα: ‘Ναι, θα το κάνω’. Με χειραγωγούσε», είπε ο Άνχελ Κρίστο, που παραδέχθηκε ότι υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει την ερωτική επαφή της μητέρας του με τον βασιλιά. Ο φωτογράφος ήταν κρυμμένος σε έναν γείτονα και είχε οπτική επαφή με το ζευγάρι. Κατέγραψε τα πάντα με τη φωτογραφική μηχανή του. Επίσης είχε κρύψει μία βιντεοκάμερα και βιντεοσκόπησε την ερωτική επαφή της μητέρας του με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Μάλιστα εξήγησε ότι στη συνέχεια μόνταρε τα αντίγραφα αυτού του υλικού για την μητέρα του. Δήλωσε ότι αν και γνώριζε ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος, ήθελε να βοηθήσει την μητέρα του, που αντιμετώπιζε μία άσχημη οικονομική κατάσταση.

Τελικά η ηθοποιός φέρεται να κατάφερε να της δώσει 3 εκατομμύρια λίρες η μυστική υπηρεσία της Ισπανίας. Τα χρήματα καταβλήθηκαν σε δόσεις, με την πρώτη δόση να παραδίδεται από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών σε μια αθλητική τσάντα. Στη συνέχεια, το κράτος συμφώνησε να της καταβάλλει 250.000 λίρες ετησίως για μια δεκαετία.

Αν και έπρεπε να καταστρέψει όλα τα αντίγραφα των φωτογραφιών και των βίντεο, κράτησε κάποια κρυμμένα σε ένα χρηματοκιβώτιο κάτω από την πολυθρόνα του πατέρα της και σε μια τραπεζική θυρίδα στο Λουξεμβούργο.

Ο Άνχελ Κρίστο πήρε ένα μέρος αυτού του υλικού και τα πούλησε για ένα «μέτριο ποσό» σε ολλανδικό περιοδικό τον περασμένο μήνα. «Διαρροές» μιας μαγνητοφωνημένης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ της Μπάρμπαρα Ρέι και του Χουάν Κάρλος αποκάλυψαν ότι ο βασιλιάς της είχε εκμυστηρευτεί προσωπικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του γάμου του με τη βασίλισσα Σοφία.

Ο Χουάν Κάρλος έλεγε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας στα μέσα της δεκαετίας του 1990: «Δεν έχουμε οικογενειακή ζωή. Μεταξύ μας, και για να είμαι εγωιστής, είναι πολύ άνετα για μένα επειδή η βασίλισσα εκτελεί τη δουλειά της στην εντέλεια. Και συν τοις άλλοις, ανέχεται την κατάσταση και δεν το σκάει με άλλον άνδρα».

 

ΠΗΓΗ