Κωνσταντίνος Μητρόπουλος: Ο Δήμος Ζαχάρως, από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024»

Με το ποσό των 500.000€

Έργα για τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών στους οικισμούς, εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την πρόληψη εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α ́ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ», δρομολογήθηκαν με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, και του εκπροσώπου τής αναδόχου εταιρείας, Ζαφείρη Ζαφειρόπουλου.

Η ένταξη τού Δήμου Ζαχάρως στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την υπ’ αρ. 3164/14-6-2024 απόφαση του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, κατοχυρώνοντας το ποσό των 500.000€.
Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Μητρόπουλος, ανέφερε:

«Με την υπογραφή της σύμβασης, ξεκινάμε άμεσα την εκτέλεση των εργασιών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στις δημοτικές μας κοινότητες. Οι εργασίες αφορούν τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, περιμετρικά των οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας, για την πρόληψη εκδήλωση πυρκαγιών. Θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος Ζαχάρως αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο, για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στοχεύοντας την ασφάλεια των δημοτών μας και των περιουσιών τους. Μάλιστα, ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους που υπέβαλαν το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου, και που άμεσα κατέθεσαν τις σχετικές μελέτες, με αποτέλεσμα την ένταξή μας και την εξασφάλιση τού ποσού των 500.000€. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε όλα τα μέτωπα για την ανόρθωση της περιοχής μας».