Εγκέφαλος του κυκλώματος των εφοριακών η 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας - Πώς τους "ξεσκέπασαν" οι Αρχές

Ένα πολυμελές κύκλωμα με εφοριακούς στα Χαλκίδα με έδρα την τοπική ΔΟΥ που δρούσε με όρους εγκληματικής οργάνωσης, του οποίου η δράση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 εξάρθρωσε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Με χειροπέδες στα χέρια οι επτά συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν δημιουργήσει διευθυντικά στελέχη και υπάλληλοι της Εφορίας στη Χαλκίδα έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Με σκυμμένα τα κεφαλιά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μετά την πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.Οι πέντε εφοριακοί, ο λογιστής και η διεκπεραιώτρια θα απολογηθούν την Παρασκευή (24/05) στις 10:00 το πρωί.

Εκβίαζαν επιχειρηματίες

Τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 οι εφοριακοί εκβίαζαν  επιχειρηματίες. Εάν πλήρωναν, τότε και μόνο τότε διεκπεραίωναν τις φορολογικές εκκρεμότητες τους.
Έτσι, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών απέσπασαν συνολικά 95.600 ευρώ από 17 περιπτώσεις.

«Εγκέφαλος» της συμμορίας η 50χρονη προϊσταμένη

Εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η 50χρονη Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, ενώ δεξί της χέρι ήταν η υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας 67 ετών.

Σημαντικά μέλη στη δομή της συμμορίας ήταν τρεις ακόμη εργαζόμενοι της Εφορίας. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου 52 ετών,  ο Προϊστάμενος στο Τμήμα Εσόδων 54 ετών και ένας υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας 50 ετών.

Ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι μια 56χρονη διεκπεραιώτρια και ένας 62χρονος λογιστής οι οποίοι ανήκαν στην υποομάδα που είχε δημιουργήσει η Αρχηγός της οργάνωσης.

«Το έκανα για έξτρα εισόδημα»

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό η προϊστάμενη κατά την προσαγωγή της στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, μας, ανέφερε προφορικά ότι πριν ακόμα λάβει τη θέση της ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχήφορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες.
Όταν ανέλαβε τη θέση της Προϊσταμένης, την προσέγγισαν η 67χρονη υπάλληλος και η 56χρονη διεκπεραιώτρια αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες, πείθοντάς την να συμμετέχει ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες”.

Το «φακελάκι» των 10.000 ευρώ

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Δευτέρα (20/05) όταν  ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με 10.000 ευρώ στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, μετά από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της εφορίας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιτόπου οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν τα χρήματα την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει η 50χρονη. Μάλιστα σε έρευνες  που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν και σχεδόν 79.000 σε μετρητά.

newsit.gr