Πέντε κινήσεις για να απελευθερώσεις την ένταση και το στρες από το σώμα σου

Γιατί το stretching δεν σε βοηθάει να χαλαρώσεις πραγματικά;

Το stretching είναι μια μορφή άσκησης που προσφέρει αξιοσημείωτα οφέλη στον οργανισμό σου, ανακουφίζοντας πόνους και ενοχλήσεις, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην ηρεμία του πνεύματος, απομακρύνοντας την ένταση και το στρες. 

Γιατί όμως δεν αισθάνεσαι το σώμα σου ανάλαφρο και το μυαλό σου καθαρό μετά την ολοκλήρωση τέτοιων ασκήσεων;

Μήπως δεν κάνει για εσένα αυτό το είδος άσκησης; - αναρωτιέσαι σε μια προσπάθειά σου να εξηγήσεις γιατί δεν απολαμβάνεις την χαλάρωση που περίμενες.

Η πιο πιθανή απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ότι μάλλον δεν δίνεις την απαιτούμενη προσοχή στον τρόπο που αναπνέεις. Μάλιστα, μπορεί να έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κρατάει την αναπνοή σου καθώς εκτελείς τις ασκήσεις, παρεμποδίζοντας το οξυγόνο να φτάνει τόσο στον εγκέφαλο, όσο και στα υπόλοιπα όργανα του σώματος σου. Για να απολαύσεις περισσότερο το stretching αλλά να επωφεληθείς πραγματικά από αυτά, δοκίμασε τις ακόλουθες πρακτικές ηρεμίας που συνδυάζουν την κίνηση με την αναπνοή.

1. Hip Flexor

Από όρθια θέση φέρε το αριστερό πόδι πίσω χαλαρά σηκωμένο στις μύτες των δαχτύλων σου. Σφίξε την κοιλιά και τοποθέτησε την σπονδυλική σου στήλη σε ευθεία. Σήκωσε το αριστερό χέρι ψηλά και γύρε ελαφρά προς τα δεξιά. Πάρε μερικές βαθιές εισπνοές από την μύτη, απελευθερώνοντας σιγά σιγά τον αέρα.

2. Standing hamstring

Καθώς βρίσκεσαι σε όρθια στάση, σφίξε καλά τον κορμό σου. Τοποθέτησε τα χέρια στην μέση σου και γύρε το πάνω μέρος του σώματος σου προς τα εμπρός, σαν να σκύβεις. Κούνησε χαλαρά την μέση σου δεξιά και αριστερά και επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Όπως κατεβαίνεις μπροστά μην ξεχνάς να παίρνεις ανάσα από την μύτη, απελευθερώνοντας τον αέρα καθώς ανεβαίνεις.

3. Cat cow

Από όρθια στάση, τοποθέτησε τα χέρια σου στα γόνατα σου. Καθώς εισπνέεις τράβηξε την κοιλιά σου προς την σπονδυλική σου στήλη, δημιουργώντας μια καμπύλη και σήκωσε αργά αργά το κεφάλι. Στην εκπνοή, κατέβασε το κεφάλι και τέντωσε την σπονδυλική στήλη προς τα μέσα.

4. Roll Down

Από όρθια στάση, σφίξε τον κορμό σου και ακολουθώντας τα χέρια σου, κύλησε το σώμα σου προς τα κάτω. Μην ξεχνάς την εισπνοή από την μύτη καθώς κυλάς προς τα κάτω και την εκπνοή καθώς ανεβαίνεις.

5. Δοκίμασε διαφραγματική αναπνοή

Τοποθέτησε το ένα χέρι στο στήθος και το άλλο στην κοιλιά. Εισέπνευσε από την μύτη, μέχρι η αναπνοή να "φουσκώσει" την κοιλιά σου, κουνώντας ελάχιστα στήθος και ώμους. Εξέπνευσε απαλά από την μύτη. Επανέλαβε με ρυθμό.

 

shape.gr

Διαβάστε επίσης