Γυμναστική: Πώς μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μου;

Η άσκηση μπορεί να έχει κάποια οφέλη για την ομορφιά

Είτε βρέχει, είτε κάνει υπερβολική ζέστη, κάποιες γυναίκες δεν παραλείπουν τη γυμναστική. Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ή να παραμείνετε σε φόρμα και να διατηρήσετε την υγεία σας.

Αλλά η άσκηση προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την ομορφιά. Πρέπει όμως να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις για την ακμή και τις δερματικές μολύνσεις.

Το καλύτερο είναι να καταλάβετε τους καλούς και τους κακούς τρόπους με τους οποίους μια προπόνηση μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προετοιμαστείτε και να προστατεύσετε το δέρμα σας ενώ γυμνάζεστε.

Πώς επηρεάζει η γυμναστική το δέρμα σας;

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το περπάτημα, αλλά η άσκηση είναι σημαντική για τη γενική μας ευεξία. Μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε πολλές παθήσεις υγείας. Η τακτική προπόνηση είναι σημαντική για την αύξηση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της ροής του αίματος στο σώμα για τη θρέψη τόσο του σώματος όσο και των κυττάρων του δέρματος.

Η προπόνηση θα βοηθήσει επίσης στην απελευθέρωση των τοξινών και στην οξυγόνωση του δέρματος, που είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την πρόληψη και την αντιστροφή των σημείων γήρανσης.

Με την τακτική άσκηση, τα επίπεδα άγχους μειώνονται. Αυτά είναι καλά νέα για τις γυναίκες δερματικές παθήσεις. Η βελτίωση της γενικής υγείας σημαίνει ότι το δέρμα μας θα υποφέρει λιγότερο. Αν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αδύναμο, θα επηρεαστεί και το δέρμα μας.

Η τακτική άσκηση μπορεί να σας χαρίσει λαμπερό δέρμα

Η τακτική άσκηση σας κάνει να ιδρώνετε και προωθεί την απομάκρυνση των τοξινών μέσω της εφίδρωσης. Καθώς η γυμναστική βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, οξυγονώνει και τονώνει την επιδερμίδα, βοηθάει να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό και υγιές.

Όταν υπάρχει αύξηση του οξυγόνου στο δέρμα, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών και των ρύπων που φράζουν τους πόρους και δημιουργούν εξανθήματα.

Ωστόσο, η γυμναστική μπορεί να έχει και κάποια αρνητικά αποτελέσματα για το δέρμα. Οι τοξίνες «ξεπλένονται» κατά τη διάρκεια της προπόνησης, Όμως έντονη άσκηση μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε πολύ. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να φράξουν οι πόροι. Κι αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ακμής και επίσης να οδηγήσει σε δερματικές μολύνσεις.

Επίσης, με την υπερβολική εφίδρωση κατά την άσκηση και τα περισσότερα έλαια στην επιφάνεια του δέρματος και τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα. Το δέρμα μπορεί επίσης να αισθάνεται ξηρό και ξεφλουδισμένο μετά την άσκηση, αν δεν καθαρίζεται αμέσως μετά την προπόνηση.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης