Κάντε τη γυμναστική μέρος της οικογενειακής ρουτίνας

Διαλέξτε μια ομαδική δραστηριότητα

Ο Σερ Ισαάκ Νεύτωνας πιθανόν να συμπάσχει με τους σύγχρονους γονείς που προσπαθούν να κάνουν γυμναστική με το παιδί. Ο Νεύτωνας, διάσημος για την ανακάλυψη της βαρύτητας, ανέπτυξε επίσης τρεις νόμους της κίνησης.

Ο πρώτος – ο νόμος της αδράνειας λέει ότι ένα σώμα σε αδράνεια παραμένει σε αδράνεια ή, αν βρίσκεται σε κίνηση, παραμένει σε κίνηση με σταθερή ταχύτητα, εκτός αν του ασκείται μια καθαρή εξωτερική δύναμη.

Οι γονείς οποιουδήποτε παιδιού που είναι αρκετά μεγάλο για να παρακολουθεί την οθόνη γνωρίζουν ότι ένα σώμα σε αδράνεια – ή πάνω σε μια οθόνη – παραμένει ακριβώς εκεί, εκτός αν επιδράσει η καθαρή εξωτερική δύναμη της γονικής βούλησης.

Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα παιδιά, εμείς οι ενήλικες είμαστε συχνά ένοχοι για υπερβολικό χρόνο στην οθόνη και για καθιστική συμπεριφορά. Είναι κοινή γνώση ότι συλλογικά πρέπει να κινούμαστε περισσότερο. Αλλά επειδή γνωρίζουμε κάτι, δεν σημαίνει ότι το κάνουμε και πράξη. Η αδράνεια είναι μια ισχυρή δύναμη.

Γιατί είναι σημαντικό να ασκούμαστε περισσότερο με το παιδί σαν οικογένεια

Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι πιο δραστήρια σωματικά, κινηθείτε μαζί τους. Όταν βλέπουν τη μαμά και τον μπαμπά να ιδρώνουν, θα ανταποκριθούν στην πρόκληση. Και όλη η οικογένεια θα επωφεληθεί.

Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά έντονης άσκησης την ημέρα για να διατηρούνται σε φόρμα. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών χρειάζονται τουλάχιστον 60 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα για να παραμείνουν υγιή, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν τα παιδιά να συμμετέχουν σε αερόβια δραστηριότητα που είναι μέτρια έως έντονη, σε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και ενδυνάμωσης των οστών.

Κάνοντας την οικογενειακή γυμναστική διασκεδαστική, μπορείτε να εμπνεύσετε τα παιδιά σας να απομακρυνθούν από τις αγαπημένες τους οθόνες και να είναι πιο δραστήρια.

Τρόποι να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας σαν οικογένεια

Θέστε στόχους

Βάλτε την οικογένειά σας να θέσει στόχους που όλοι μαζί μπορούν να επιτύχουν. Τις πρώτες εβδομάδες, μπορεί να μην πετύχετε κάθε στόχο, αλλά αν επιμείνετε, η σωματική δραστηριότητα θα γίνει μέρος της οικογενειακής σας ρουτίνας.

Θέστε αποτελεσματικούς στόχους που είναι συγκεκριμένοι, εφικτοί και επιεικείς, όπως το περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα.

Διαλέξτε μια ομαδική δραστηριότητα

Διαλέξτε μια εμπειρία που αγαπάτε (πεζοπορία, γιόγκα, τρέξιμο, κολύμπι κ.λπ.) και δεσμευτείτε να την κάνετε τακτικά με τα παιδιά σας. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας διδάξουν το αγαπημένο τους άθλημα ή την αγαπημένη τους σωματική δραστηριότητα.

Διαγωνισμός χορού

Κάντε ένα διάλειμμα για χορό. Αν διαπιστώσετε ότι κάθεστε όλοι γύρω από διάφορες οθόνες, μαζέψτε την οικογένεια και βάλτε μουσική. Διαλέξτε εναλλάξ τα τραγούδια. Βάλτε το παιδί να σας διδάξει έναν χορό TikTok.

Κάντε challenges και χρονομετρήστε ποιος θα τελειώσει πιο γρήγορα τις δουλείες του σπιτιού

Η κίνηση δεν χρειάζεται να γίνεται με τη μορφή παραδοσιακής άσκησης ή με τη μία. Μπορείτε να ενισχύσετε τη συνολική άσκηση του παιδιού σας, συνδυάζοντάς την με οικιακές εργασίες. Πολλές δουλειές μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε εκρήξεις δραστηριότητας που κάνουν την καρδιά να χτυπάει δυνατά και βάζουν λίγη διασκέδαση στην καθημερινή εργασία.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης