Workout video: «Καίμε» θερμίδες κάνοντας σχοινάκι

Για να κάνετε μια δυναμική και διασκεδαστική προπόνηση

Εάν έχετε ελάχιστο χρόνο και θέλετε να τον εκμεταλλευτείτε, τότε ήρθε η ώρα να τον αφιερώσετε στην γυμναστική και να κάνετε σχοινάκι.

Εάν το σχοινάκι αποτελεί μονάχα μια ανάμνηση των μαθητικών σας χρόνων, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να το επαναφέρετε στην καθημερινότητά σας ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες καρδιαγγειακές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με μηδαμινό εξοπλισμό και από την άνεση του σπιτιού σας.

Γιατί να επιλέξετε το σχοινάκι;

#1 Βελτιώνει την υγεία των οστών.

Το σχοινάκι είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη των οστών των νέων και τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής.

Βελτιώνει την υγεία των οστών και κατ’ επέκταση αποτελεί πρόληψη για την οστεοπόρωση, μία από τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρεί κατά κύριο λόγο γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και άνδρες άνω των 50 ετών.

#2 Συμβάλλει στην πρόληψη τραυματισμών.

Όσο πιο δυνατά είναι τα οστά μας, τόσο πιο δύσκολο είναι να τραυματιστούν σοβαρά, γεγονός που καθιστά το άλμα με σχοινί «θαυματουργό», τόσο για την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών των οστών ακόμη και εξαιτίας ήπιων ατυχημάτων, όσο και για τη γρήγορη αποκατάστασή τους.

#3 Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική υγεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απόκριση του καρδιακού ρυθμού όταν προπονούμαστε έντονα με σχοινάκι μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από άλλες μορφές ασκήσεων cardio όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ ή το ποδήλατο, ωφελώντας σημαντικά την καρδιά και τους πνεύμονες.

Φορέστε λοιπόν, τα αθλητικά σας και πατήστε «play» στο βίντεο που ακολουθεί για να κάνετε την διασκεδαστική cardio προπόνηση με σχοινάκι:

 

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης