θεοδωράκης: Οι απαντήσεις μας για αξιολόγηση, Ειδομένη, Βρυξέλλες

ΠΟΤΑΜΙ

«Αν δε μπορείς να βγάλεις από πουθενά λεφτά, αν η οικονομία σου παραπαίει και η ανεργία είναι στα ύψη, τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υποκλίσεις. Kαι πάντα πριν τη μεγάλη υπόκλιση, κάνουν ότι υπάρχουν φωνές αντίστασης. Έχουν συμφωνήσει σε όλα με τους εταίρους εκτός από τα κόκκινα δάνεια.Ο Πρωθυπουργός κατά τεκμήριο λέει ψέματα στους Έλληνες, το έχει κάνει πολλές φορές. Λέει άλλα στους ευρωπαίους, άλλα στη Μέρκελ, άλλα στον ελληνικό λαό και άλλα στο πολιτικό του συμβούλιο. Εδώ θα είμαστε και θα δει ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά αν εμείς είχαμε δίκιο και ο κ. Τσίπρας άδικο» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα για την κατάσταση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό μέτωπο ξεκίνησε λέγοντας:
«Είναι τραγική η φράση δημάρχου που είπε “Τηλεφωνώ στην Αθήνα και δε βρίσκω κανέναν να συνεννοηθώ”. Δεν υπάρχει κανείς από την πλευρά της κυβέρνησης να πει στους ανθρώπους στις περιοχές, που υπάρχουν τα hot spots και τα κέντρα φιλοξενίας, τι πρέπει να γίνει. Είναι απούσα ακόμα και η Αστυνομία. Τώρα που κλείνουν οι δρόμοι ίσως είναι το τελευταίο καμπανάκι για την κυβέρνηση», ενώ συνέχισε λέγοντας «Εάν υπήρχαν επίσημοι διαπραγματευτές από την κυβέρνηση συνοδευόμενοι από αστυνομική δύναμη που θα τους έδινε κύρος την ώρα που ενημερώνουν για τους χώρους φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί πολλοί από τους ανθρώπους που είναι στα σύνορα θα έφευγαν και θα πήγαιναν στα κέντρα αυτά. Η κυβέρνηση αφήνει ένα σύστημα αδιοίκητο στα χέρια κάποιων πονηρών».

Μιλώντας για το προχθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες ανέφερε: 
«Το χτύπημα στο Βέλγιο καταδεικνύει ότι η Ευρώπη έχει καθυστερήσει στην πολιτική αλλά και στην αστυνομική συνεννόηση. Καθυστερήσαμε και δώσαμε τη δυνατότητα σε κάποιους να πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας τις συνοριακές ελευθερίες μπορούν να χτυπούν την καρδιά της Ευρώπης. Το ένα ζήτημα είναι περισσότερη Ευρώπη, και πολιτική και αστυνομική. Το άλλο ζήτημα είναι να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι ο εχθρός δεν είναι ο μουσουλμάνος, αλλά ο Τζιχαντιστής, και να μη δημιουργήσουμε νέα τείχη».

Για τη στάση του Κινήματος στο ασφαλιστικό είπε: 
«Το Ποτάμι δε θα ψηφίσει το ασφαλιστικό για να μην πέσει η κυβέρνηση. Αυτό είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα. Αυτός επέλεξε αυτούς τους εταίρους. Αυτός κάνει αυτή την πολιτική. Εμείς δε θα ψηφίσουμε με βάση το φόβο του κ. Τσίπρα για την πτώση της κυβέρνησής του αλλά με βάση τις συγκεκριμένες προτάσεις στο φορολογικό και στο αγροτικό».

Αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασιών τόνισε:
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει μια άλλη λύση πέρα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η άλλη λύση πρέπει να είναι μεγάλη. Να έχει 10 – 15%. Αυτό όμως, δε γίνεται προσθέτοντας τα ποσοστά του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ. Γίνεται μόνο εάν έρθει καινούριος κόσμος. Πρέπει να μπουν σε αυτή τη συζήτηση για το μεγάλο και το καινούργιο δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα μας κοιτούν επιφυλακτικά, αλλά βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση».

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα «κόκκινα» δάνεια λέγοντας: 
«Βεβαίως πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά υπάρχουν τα κόκκινα δάνεια των πονηρών, που έχουν φαλιρίσει τις εταιρείες τους ή έχουν πάρα πολλά δάνεια στις εταιρείες τους, αλλά οι ίδιοι έχουν μια πλουσιοπάροχη ζωή και υπάρχουν και τα κόκκινα δάνεια αυτών που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν. Εδώ λοιπόν δε μπορούν να ληφθούν οριζόντιες αποφάσεις» και κατέληξε: «Θα πρέπει η κυβέρνηση πέρα από το να κάνει μόνο λογιστικούς υπολογισμούς να εφαρμόσει και μία πολιτική που να δίνει προοπτική για τη μεσαία τάξη της χώρας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μεταξύ άλλων, είπε:

«Πριν από περίπου 4 μήνες είπα δια επιτάσεως ότι πρέπει να υπάρξει ένας υπέρ-υπουργός και ένα εθνικό κέντρο συντονισμού. Ο κ. Τσίπρας το απέρριψε τότε και την προηγούμενη βδομάδα με καθυστέρηση 4 μηνών δημιούργησε το εθνικό κέντρο συντονισμού, ενώ μέσα στο χάος έχει και τον κ. Καμμένο να κρατάει μούτρα στον κ. Μουζάλα, να συνομιλούν δύο υπουργοί μεταξύ τους δια αντιπροσώπων και η Ελλάδα πληρώνει το μάρμαρο».

«Είναι λυπηρό ότι αρκετοί τώρα διαπιστώνουν ότι είχαμε δίκιο σε πολλά από αυτά που τους λέγαμε για τη συμφωνία, για τις καθυστερήσεις, για το κλείσιμο των τραπεζών δικαιωθήκαμε, αλλά δεν κάνουν το επόμενο βήμα, να πουν “τώρα με το Ποτάμι”».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει διείσδυση στον κεντρώο χώρο αλλά η Νέα Δημοκρατία όχι. Τη στιγμή της κρίσης, δε θα έχεις να επιλέξεις το Μητσοτάκη ή το Θεοδωράκη. Θα έχεις να επιλέξεις τη Νέα Δημοκρατία πακέτο, με τις δεξιές απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Είδατε πόσες λάθος επιλογές έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα και αναφέρομαι και στην υπόθεση του κ. Μουζάλα. Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς για τη χώρα, κατά την εκτίμησή μου, θα παραμείνει ένα συντηρητικό κόμμα, παρά τις προσπάθειες ορισμένων. Και εκεί χρειάζεται η φωνή της προοδευτικής λογικής. Και αυτό είναι το Ποτάμι. Ένα κεντρώο κόμμα».

«Το ότι υπάρχουν συντάξεις που πρέπει να κοπούν, το λέμε. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη στην Ελλάδα και παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη από αυτούς που στις ίδιες δουλειές βγαίνουν κανονικά στη σύνταξη. Εμείς δε θα κρυφτούμε και θα πούμε στη Βουλή τα πράγματα, όπως πρέπει να ειπωθούν. Θα ψηφίσουμε αυτά που είναι θετικά και θα καταψηφίσουμε αυτά που είναι αρνητικά για τη χώρα. Θα είμαστε το χρήσιμο Ποτάμι».

«Οι 153 είναι αποφασισμένοι να τα ψηφίσουν όλα. Μπορεί να διαμαρτύρονται για την πίεση των ξένων αλλά θα τα ψηφίσουν όλα. Και μάλιστα για έναν λάθος λόγο επειδή είναι πλέον εξαρτημένοι από το κράτος. Οι συγγενείς τους, οι κολλητοί τους, οι φίλοι τους είναι διορισμένοι στο δημόσιο και αυτό αφορά δυστυχώς πάρα πολλούς βουλευτές».

Διαβάστε επίσης