Ρον Έλι: Έφυγε από τη ζωή ο τηλεοπτικός “Ταρζάν”

Σε ηλικία 86 ετών

«Ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους άντρες που γνώρισε ποτέ – και εγώ έχασα τον μπαμπά μου», είπε η κόρη του ηθοποιού, Kirsten Casale Ely, σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Ο Ταρζάν προβλήθηκε αρχικά στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC από το 1966 έως το 1968, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ηθοποιός έσπασε πολλά οστά και αναφέρθηκε ότι δέχθηκε επίθεση από ζώα ενώ έκανε τα δικά του ακροβατικά.

Αφού αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2001, ο Έλι έγινε συγγραφέας και δημοσίευσε δύο μυθιστορήματα μυστηρίου.

Ο Έλι έκανε μια σύντομη επιστροφή στην υποκριτική για μια τηλεοπτική ταινία, το Expecting Amish, το 2014, όπου έπαιξε έναν πρεσβύτερο των Άμις.

Στη δεκαετία του 1980, εμφανίστηκε σε άλλα επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως η κωμωδία The Love Boat με κρουαζιερόπλοιο, καθώς και η Wonder Woman με την πρωταγωνίστρια Lynda Carter.

Γεννημένος στο Τέξας το 1938, ο Έλι παντρεύτηκε την αγαπημένη του στο γυμνάσιο το 1959, πριν χωρίσει δύο χρόνια αργότερα.

Ήταν επίσης γνωστός για τη διοργάνωση του διαγωνισμού Μις Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπου γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του Valerie Lundeen. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά.

 

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ