Επέστρεψε από τη Σλοβενία, το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ»

Επέστρεψε από τη Σλοβενία, το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», που έλαβε μέρος στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ: «We are singing Ljubljana 2024», το οποίο πραγματοποιήθηκε 18-20 Οκτωβρίου, στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Έλαβαν μέρος 11 εξαιρετικές χορωδίες, από τις χώρες: Γερμανία, Δανία, Κροατία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία, Φινλανδία και δύο από την Ελλάδα, σε δύο συναυλίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Η Πατρινή χορωδία έδωσε την πρώτη της συναυλία στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ljubljana, την οποία παρακολούθησε και ο πρέσβης της Ελληνικής Πρεσβείας της Σλοβενίας, Αργύρης Μακρής με συνεργάτες του, προσκεκλημένος της Πατρινής χορωδίας, παρουσιάζοντας ένα Ελληνικό ρεπερτόριο, που καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε το Ναό. Ερμήνευσε τα έργα: «Τ’ αστέρι του βοριά», Μάνου Χατζιδάκι, «Όμορφη πόλη», Μίκη Θεοδωράκη, «Κάτω στη Ρόδο», Παραδοσιακό, «Μαρίνα», Μίκη Θεοδωράκη, «Δε σε φοβάμαι», Γιώργου Παπαδόπουλου.

Τη δεύτερη συναυλία της, την έδωσε στο διάσημο σπήλαιο Postonja, με τα έργα: «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», Μίκη Θεοδωράκη και «Tragnala e malka moma», παραδοσιακό Βουλγαρίας. Όλες οι χορωδίες έκλεισαν μαζί το Φεστιβάλ, με το έργο: «Dancing Queen» των Abba.

Τη χορωδία διηύθυνε η Αλμπένα Πενκόβα, ενώ πιάνο έπαιξε η Λούση Χριστοδούλου (Διευθύντρια και της Νεανικής Χορωδίας του Οργανισμού) και οι δύο καθηγήτριες του ΩΔΕΙΟΥ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ».           

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ