Άλλο επίπεδο η Τσέλσι, βαριά ήττα για τον ανήμπορο να αντιδράσει Παναθηναϊκό!

Έφερε 55.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, έπαιξε 20 λεπτά και μετά επανήλθε στα στάνταρ του Αλόνσο που είχε το μυαλό στον... Αρη. Η Τσέλσι πέρασε περπατώντας με 4-1 και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ψάχνει σφυγμό.

Σε εφιάλτη μετατράπηκε για τον Παναθηναϊκό το αποψινό ματς-γιορτή με την Τσέλσι στο κατάμεστο από 55.000 φιλάθλους ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ.

Το τριφύλλι γνώρισε βαριά ήττα από τους Λονδρέζους (1-4) που ήταν τρία επίπεδα πάνω από τους πράσινους, οι οποίοι -εκτός των άλλων- έδειξαν εμπράκτως ότι τους ενδιαφέρει περισσότερο το επικείμενο ματς πρωταθλήματος με τον... Αρη. 

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, άλλωστε, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ξεκινώντας τον Σένκεφελντ δίπλα στον Γέντβαϊ στην καρδιά των μετόπισθεν και διατηρώντας τους Ντραγκόφσκι, Κώτσιρα και Μλαντένοβιτς, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής επέλεξε τους Μαξίμοβιτς, Τσέριν και Ουναϊ, έχοντας τους Πελίστρι και Μαντσίνι στα «φτερά» και τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης. 

Αντιθέτως, το πλάνο του Εντσο Μαρέσκα δεν εμπεριείχε κάποια έκπληξη, χρησιμοποιώντας την αναμενόμενη «ευρωπαϊκή» του ενδεκάδα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασιστικά το ξεκίνημα του ματς και έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το καλησπέρα. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε υπέροχα φάουλ από αριστερά, ο αμαρκάριστος Γέντβαϊ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γιόργκενσεν έσωσε την εστία του (2’).

Το τριφύλλι απείλησε ξανά στο 4’ με το φαλτσαριστό σουτ του Ουναϊ έξω από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ η Τσέλσι έκανε το πρώτο της σουτ προς την εστία στο 18’. 

Πέντε λεπτά αργότερα ωστόσο οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ τιμωρώντας ένα ατομικό λάθος του Γέντβαϊ που άνοιξε το κοντρόλ κι έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, με συνέπεια η Τσέλσι να βγει άμεσα στη μετάβαση, με τον Μούντρικ να σερβίρει στο πιάτο το γκολ στον Ζοάο Φέλιξ (0-1) στο 23’. 

Το γκολ της Τσέλσι επηρέασε ξεκάθαρα την αυτοπεποίθηση των πράσινων, αλλά και το ρυθμό του παιχνιδιού, με τους Αγγλους να έχουν ένα καλό σουτ του Φερνάντεζ που έδιωξε ο Ντραγκόφσκι σε κόρνερ στο 28’. Πέραν τούτου ουδέν. Από αμφότερες τις ομάδες, με τον Παναθηναϊκό ειδικά να μην μπορεί να φανεί απειλητικός μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων. 

Από τακτικής πλευράς ο Αλόνσο επέλεξε να κάνει built up με τον Κώτσιρα δεξιό στόπερ στην τριάδα, καθώς επίσης και να ασκεί πίεση στο μεσαίο μπλοκ. Οποτε έγινε πίεση ψηλά, η Τσέλσι γινόταν πολύ επικίνδυνη στις μεταβάσεις. Στην αμυντική λειτουργία πίσω από τη μπάλα, ο Παναθηναϊκός έφτιαχνε πεντάδα στα μετόπισθεν, με τον Μαξίμοβιτς δίπλα στον Κώτσιρα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πελίστρι με τρομερή κούρσα κατά μέτωπο δεν μπόρεσε να κάνει τη σωστή επιλογή έξω από την περιοχή (47’) και στην αμέσως επόμενη φάση η Τσέλσι διπλασίασε τα τέρματά της (0-2), με τον Μούντρικ να νικάει τον Κώτσιρα στον αέρα μετά από έξοχη σέντρα του Νέτο από δεξιά. 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό η Τσέλσι πέτυχε και τρίτο γκολ στο 55’ μετά από σουτ του Φέλιξ έξω από την περιοχή που κόντραρε στον Μαξίμοβιτς κι άλλαξε πορεία (0-3), ενώ δύο λεπτά μετά ο ο Μαντσίνι άπλωσε το χέρι και βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή!

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ενκουκού και διαμόρφωσε το 0-4 (59’), μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους του Παναθηναϊκού σε διοίκηση και παίκτες, ενώ για πρώτη φορά ακούστηκε ρυθμικά το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ της τιμής με τον Πελίστρι στο 69’ (1-4) μετά από ωραία ενέργεια του Τετέ και ακόμη καλύτερο γύρισμα του Βαγιαννίδη από δεξιά, ενώ στο 81’ παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα από λάθος γύρισμα του Βέιγκα. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (60’ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Μαντσίνι (60’ Τετέ), Ουναϊ (80’ Μπακασέτας), Πελίστρι (70’ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (71 Σπόραρ).  

ΤΣΕΛΣΙ (Εντσο Μαρέσκα / 4-3-3): Γιόργκενσεν, Μπαντιασίλε, Ντισασί, Βέιγκα, Κουκουρέγια, Φερνάντες (71’ Κασαντέι), Ντιούσμπερι-Χολ (77’ Τσουκβουεμέκε), Ζοάο Φέλιξ, Νέτο (62’ Τζορτζ), Ενκουνκού, Μούντρικ.

sdna.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ