ΟΙΚΙΠΑ: Πρόκληση των παρανομούντων η καταστροφή των πινακίδων στη Στροφυλιά

Η καταστροφή ενημερωτικών πινακίδων μέσα στο Δάσος της Στροφυλιάς, στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου, Στροφυλιάς, Κυπαρισσιακού,που είχαντοποθετηθεί στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενωνπρογραμμάτωνπου υλοποίησε πέρυσιηΜονάδα Διαχείρισης Βορειοδυτικής Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ, δεν αρκεί να καταδικαστεί απ΄όλους ως αποκρουστικός βανδαλισμός δημόσιας περιουσίας.

Η ΟΙΚΙΠΑ θεωρεί ότι οι γνωστές ομάδες λαθροθήρων και άλλων παρανομούντων επιχείρησαν με την πράξη αυτή (ανάλογες αναφέρονται και στην επίσης προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου) επιχείρησαν μια συνειδητή πρόκληση και επίδειξη δύναμης.

Οι αρμόδιοι Δήμοι (Δυτικής Αχαΐας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης) οφείλουν να καταδικάσουν το γεγονός και να συνδράμουν τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.στην αποκατάσταση των ενημερωτικών πινακίδων όπου αποτελούν σημείο αναφοράς και πληροφόρησης για την περιβαλλοντική αξία της περιοχής στους επισκέπτεςκαι να αποκατασταθούν άμεσα οι σημάνσεις.

Οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις ενέργειες αυτές ως τέτοιες και να κινηθούν συντονισμένα για την πάταξη των παρανομιών, ιδίως της θρασείας λαθροθηρίας σε βάρος των ευάλωτων πληθυσμών των υδρόβιων πτηνών.