«Ανοιχτός για διάλογο» με τον Όλαφ Σολτς δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ανοιχτός σε διάλογο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Interfax .

«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι παραμένουμε ανοιχτοί σε επαφές», είπε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προτάσεις από τη Γερμανία για τηλεφωνική συνομιλία.

Έτσι ο Πεσκόφ απάντησε σε δήλωση της επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Ανναλένα Μπάερμποκ, την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θέλει πλέον ούτε να μιλάει στο τηλέφωνο με τo Γερμανό καγκελάριο.

Πρόσφατα, σημειώνει το dpa, ο Σολτς τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι δυνατότητες επίτευξης ειρήνης και να κυκλοφορήσουν πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ της καγκελαρίου και του ηγέτη του Κρεμλίνου.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διάλογο, αν και, όπως είπε, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου είναι πρακτικά στο χαμηλότερο επίπεδο, όχι εξ αιτίας της Ρωσίας. «Επιφανειακά δεν είναι κοινά ζητήματα», πρόσθεσε.

Η τελευταία συνομιλία Σολτς – Πούτιν χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ο πρώτος ζήτησε μια διπλωματική λύση και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ