Τελική ευθεία για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Χάνει τη δημοσκοπική δύναμή της η Χάρις

Η δημοσκοπική δύναμη της Κάμαλα Χάρις για τις εκλογές στις ΗΠΑ, υποχωρεί, διαμορφώνοντας ισόπαλα προγνωστικά με τον Τραμπ. Είναι η ώρα για τα… μεγάλα όπλα: Ο Τραμπ ζητάει θανατική ποινή για μετανάστες που σκοτώνουν Αμερικανούς, ενώ η υποψήφια των Δημοκρατικών ζητά από το Ισραήλ να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη Γάζα και κατηγορεί τον Τραμπ για έλλειψη διαφάνειας, γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τον ιατρικό του φάκελο. 

Πιο αναλυτικά, τα γεμάτα στάδια και ο ενθουσιασμός της συγκέντρωσης δεν αντανακλούν την εικόνα από τις δημοσκοπήσεις που τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές δείχνουν μια αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, με τη διαφορά υπέρ της Καμάλα, χάρις στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σε αυτό το κλίμα, ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρατεύει όλο και πιο σκοτεινό λόγο, προειδοποιώντας ότι αν βγει η Χάρις, η Αμερική θα μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό και ελπίζει να αυξήσει τα ποσοστά του με ρητορική μίσους και ψευδείς ισχυρισμούς.

Από την πλευρά της, η Καμάλα Χάρις κατηγορεί τον Τραμπ για έλλειψη διαφάνειας, καθώς δεν δίνει στη δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία του και αρνείται να κάνει δεύτερο ντιμπέιτ.

Νωρίτερα, οι αρχές συνέλαβαν στην περίμετρο ασφαλείας ομιλίας του Τραμπ ένα 49χρονο άντρα που είχε στην κατοχή του όπλο, πυρομαχικά και πλαστά διαβατήρια.

Ισχυρίστηκε ότι ήταν δημοσιογράφος και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ ο σερίφης είπε ότι ίσως απέτρεψε νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου.

ertnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ