Στέλλα Φυρογένη: «Πρώτη φορά έκανα τηλεόραση με τη ‘Γη της Ελιάς’»

Καλεσμένη στην παρέα του «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ήταν η Στέλλα Φυρογένη.

Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο που υποδύεται στην σειρά του MEGA «Γη της Ελιάς», αλλά και το feedback που παίρνει από τον κόσμο.

«Πλέον όλος ο κόσμος με φωνάζει Χάιδω. Τώρα πια ο κόσμος στον δρόμο δεν μου λέει για τις κατάρες. Έχει χτυπηθεί από τη μοίρα πολλάκις, οπότε έχει καταλαγιάσει. Όταν είχαμε ασταμάτητα μπαράζ με την Δώρα Χρυσικού, που παίζει την Αρετή, και γελάγαμε πάρα πολύ βέβαια, αλλά λέγαμε και σκληρά πράγματα, εννοείται πολύ συχνά εισέπραττα ένα ‘πολύ καλά της είπες’, αλλά και ‘αμάν πια, δεν μπορείτε λίγο να κλείσετε το στόμα σας;’».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη «Γη της Ελιάς».

«Τώρα πια είμαι δήμαρχος και κρίνω ότι αυτό που κάνω είναι ότι καλύτερο για τον Δήμο και θα ήθελα ο Λυκούργος να πάει με τα νερά μου. Ουσιαστικά δεν θέλω να είμαστε αντίπαλοι πάνω σε αυτό».

«Δεν ήμουν από τους ηθοποιούς που σνόμπαραν την τηλεόραση»

«Πρώτη φορά έκανα τηλεόραση με τη ‘Γη της Ελιάς’. Ήταν και μία πολύ δύσκολη εποχή εν μέσω κορωνοϊού για το θέατρο και ταυτόχρονα ήρθε μία θαυμάσια πρόταση από τον Ανδρέα Γεωργίου».

«Με τον Ανδρέα γνωριζόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τον ξέρω από πιτσιρικάκι και ήταν εντυπωσιακός, γιατί ήταν πάντα αποτελεσματικός, χαμογελαστός και πολύ αφοσιωμένος σε αυτό που έκανε. Είχαμε χάσει επαφή με τα χρόνια και με κάλεσε γι’ αυτό. Δεν είχα κάποιον ισχυρό λόγο που να έλεγα ότι δεν θα κάνω τηλεόραση. Απλώς ήταν απόλυτα ικανοποιητικό για μένα αυτό που έκανα στο θέατρο. Δεν ήμουν από τους ηθοποιούς που σνόμπαραν την τηλεόραση».

Γεννημένη στην Γερμανία, η Στέλλα Φυρογένη τα τελευταία χρόνια ζει σε ένα χωριό στην Κύπρο. Όπως είπε η ίδια, το σπίτι της βρίσκεται σε ένα απομονωμένο μέρος, κοντά στη φύση, γεγονός που την κάνει να χάνει την αίσθηση του χρόνου.

«Πήγα στην Κύπρο για έναν έρωτα. Κυρίως ήθελα να φύγω από την Αθήνα, γιατί δυσκολευόμουν εκείνη την εποχή. Δεν είμαι τόσο τολμηρή όσο θα ήθελα».

Η αγάπη για τα ζώα

Η αγάπη της για τα ζώα είναι μεγάλη, και όπως αποκάλυψε δεν τρώει κρέας εδώ και 20 χρόνια.

«Δεν θέλω να υπάρχει αίμα στο τραπέζι μου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από κάποιους άλλους, γιατί υπάρχει μία παρεξήγηση για τους χορτοφάγους και τους vegan. Θεωρώ ότι είναι ένα προσωπικό ταξίδι και ότι οι ευαίσθητοι άνθρωποι εάν έβλεπαν μία εικόνα από το πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα και τι πόνο τους προκαλούμε, είναι φρίκη».

«Η πατρίδα μου είναι…»

Τέλος, η Στέλλα Φυρογένη ανέφερε πως στη ζωή της θα ήθελε να κάνει όμορφα πράγματα και να ζει αξιοπρεπώς μέσα από αυτά.

«Η πατρίδα μου είναι κάτι μακρινές αναμνήσεις από το χωριό της μαμάς μου. Όσο περνούν τα χρόνια τα πράγματα δείχνουν πιο σταθερά, αλλά στην πραγματικότητα είναι έτοιμα να γκρεμιστούν και ελπίζω να αναγεννηθούν. Θα ήθελα να κάνω ωραία πράγματα και να ζω αξιοπρεπώς από τα πράγματα που κάνω, το οποίο είναι κάτι που πλέον είναι υπό συζήτηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ