Η πρώτη δημόσια αναφορά του πρίγκιπα Γουίλιαν στον αδελφό του Χάρι μετά από χρόνια

Για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φαίνεται πως κάνει ένα πρώτο, μικρό συμβιβαστικό βήμα στην διαμάχη με τον αδερφό του πρίγκιπα Χάρι, αναφέροντάς τον με το όνομά του, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ για τον πρίγκιπα της Ουαλίας, με τίτλο «Prince William: We Can End Homelessness», ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, αφηγείται ότι πριγκίπισσα Νταϊάνα πήγε τα δύο αδέρφια σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για τους άστεγους στο Λονδίνο.

«Η μητέρα μου με πήγε στο Passage, πήρε τον Χάρι και εμένα. Πρέπει να ήμουν 11, ίσως 10 ετών. Δεν είχα ξαναπάει σε φιλανθρωπική οργάνωση και ήμουν λίγο ανήσυχος για το τι να περιμένω», δήλωσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Η οριστική ρήξη ανάμεσα στα δύο αδέρφια ήρθε πριν από τρία χρόνια όταν ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν έδωσαν συνέντευξη στην Αμερικανίδα παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ και κατηγόρησαν το παλάτι για ρατσισμό, λέγοντας ότι ανησυχούσαν για το χρώμα του δέρματος του μωρού που θα έφερναν στον κόσμο. Αλλά και όταν ο Χάρι κατηγόρησε την σύζυγο του αδερφού του, Κέιτ Μίντλετον ότι έκανε την Μέγκαν Μάρκλ να κλάψει, λίγο πριν τον γάμο της με τον Χάρι. Όμως το ποτήρι ξεχείλισε μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Χάρι μέσα από την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ρεζέρβα».

Μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ προβάλλονται για πρώτη φορά φωτογραφίες όπως αυτή όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παίζει σκάκι με έναν άστεγο και αυτή που κρατάει δώρα για να τα μοιράσει.

«Τότε κατάλαβα ότι υπήρχαν άλλοι άνθρωποι εκεί έξω, που δεν έχουν την ίδια ζωή με εμένα. Είσαι αρκετά μικρός, αλλά πιστεύεις ότι η ζωή είναι αυτό ακριβώς που βλέπεις μπροστά σου».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παραδέχτηκε ότι εμπνεύστηκε και ευαισθητοποιήθηκε από την μητέρα του Νταϊάνα, γι’ αυτό και τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε ένα πενταετές φιλανθρωπικό έργο για τους άστεγους.

«Προσπαθώ απεγνωσμένα να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και το βλέπω ως μέρος του ρόλου μου. Διαφορετικά, γιατί να είμαι εδώ αν δεν χρησιμοποιώ σωστά αυτόν τον ρόλο, για να επηρεάσω και να βοηθήσω τους ανθρώπους, όπου μπορώ».

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε δύο μέρη την Τετάρτη στις 30 Οκτωβρίου και την Πέμπτη στις 31 στο δίκτυο ITV.

megatv.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ