Θρύλος στο Μάλμε και φουλ για πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-0 από την έδρα της Μάλμε για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Europa League και με τη δεύτερη σερί νίκη του έχει αρχίσει να ξεχωρίζει στη διοργάνωση.

Με τους Ζέλσον και Ελ Κααμπί να κάνουν εξαιρετικό ματς, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει “καθαρίσει” και νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά χάνοντας και πέναλτι στο φινάλε, έμεινε στο ένα γκολ κόντρα στη Μάλμε στο Europa League.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε μία κεφαλιά του Κοστίνια άουτ μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα, ενώ “άγγιξε” το γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Μαρτίνς έκανε φοβερό σουτ από μακριά και “τράνταξε” το κάθετο δοκάρι της εστίας της Μάλμε, προειδοποιώντας τους Σουηδούς.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν στη συνέχεια το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός παρέμεινε πιο επικίνδυνος, “χτυπώντας” στις αντεπιθέσεις. Στο 15′ ο Τσικίνιο έχασε όμως μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αφού πλάσαρε αδύναμα από πλεονεκτική θέση.

Ελ Κααμπί και Μαρτίνς είχαν επίσης μία κακή επιλογή σε αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, αλλά συνεργάστηκαν άψογα στο 30′. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ξέφυγε υπέροχα στην πλάγια γραμμή και από αριστερά, φθάνοντας μέχρι την περιοχή της Μάλμε. Εκεί έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στον Μαροκινό επιθετικό, ο οποίος και πλάσαρε ιδανικά από κοντά για το 1-0 του Ολυμπιακού στο ματς.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου στη Σουηδία, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ενώ ο Ολυμπιακός έψαξε πιο οργανωμένα ένα δεύτερο γκολ, έχοντας μόνο μία καλή στιγμή, με νέο αδύναμο σουτ του Τσικίνιο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πιο “απειλητικός” στις αντεπιθέσεις και στο 67′ ο Ελ Κααμπί βρέθηκε απέναντι από τον Ντάλιν, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Σουηδών.

Οι Πειραιώτες είχαν επίσης καλές στιγμές με μακρινά σουτ των Μαρτίνς και Ροντινέι, ενώ η Μάλμε “απάντησε” με δύο τελικές από τον Κρίστιανσεν, που δεν ανησύχησαν όμως ιδιαίτερα τον Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός αντίθετα, βρέθηκε μία… ανάσα και με ένα δεύτερο γκολ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, αφού ο Ελ Κααμπί κέρδισε πέναλτι στο 82′, μετά από ανατροπή του από τον τερματοφύλακα της Μάλμε. Ο ίδιος ανέλαβε όμως την εκτέλεση και πλάσαρε λίγο άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να “τελειώσει” το ματς.

newsit.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ