Κωνσταντοπούλειο: Ευχαριστίες για την φροντίδα των ηλικιωμένων μετά την εκκένωση λόγω της φωτιάς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Mε ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση η διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών ανακοινώνει την επιστροφή όλων των ηλικιωμένων στη δομή μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη 9 Ιουλίου στην περιοχή του Γηροκομειού. Όλοι οι φιλοξενούμενοι,  επέστρεψαν σώοι κι αβλαβείς, από την Παρασκευή 12 Ιουλίου στην ασφάλεια και στη θαλπωρή του Ευγηρείου, λαμβάνοντας και πάλι φροντίδα και αγάπη στο γνώριμο περιβάλλον τους. Από την πρώτη στιγμή που οι φλόγες έζωσαν το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, η κινητοποίηση ήταν άμεση και αποτελεσματική. Από τη Διοίκηση δόθηκε εντολή εκκένωσης των χώρων και με την καταλυτική συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και δεκάδων εθελοντών, κατοίκων της περιοχής και μη που έσπευσαν να βοηθήσουν οι 73 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τη δομή με ασφάλεια. Με λεωφορεία, ασθενοφόρα κι άλλα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα μεταφέρθηκαν αρχικά στο 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και από εκεί, αφού εκτιμήθηκε η κατάστασή τους και σε αγαστή και συντονισμένη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Πατρέων οδηγήθηκαν σε πέντε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας, ΠΓΝΠ, «Αγ. Ανδρέας», Δομή Αστέγων, Ογκολογικός Ξενώνας «ΕΛΠΙΔΑ» και στα ξενοδοχεία «My Way» και «Μοxy», ενώ κάποιοι παρελήφθησαν από συγγενικά τους πρόσωπα.

Εν μέσω των δύσκολων και πρωτόγνωρων στιγμών, η Διοίκηση κι όλοι οι εργαζόμενοι της δομής ανταποκρίθηκαν συντονισμένα και αποτελεσματικά με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των ηλικιωμένων τροφίμων.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στο δίκτυο υποδομών του Ευγηρείου, όσο και στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς του χώρους από τις υψηλές θερμοκρασίες (έσπασαν τζάμια, στάχτες, καμμένος περιβάλλων χώρος, κ.α.) οι ηλικιωμένοι επέστρεψαν στη δομή μόλις δύο 24ωρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, χάρη στον αγώνα δρόμου που κατέβαλαν οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή και την εκτίμηση των ζημιών και την αποκατάστασή τους, καθιστώντας το Ευγηρείο πολύ γρήγορα και πάλι λειτουργικό και ασφαλές.

Ο Πρόεδρος του Κωνσταντοπουλείου κ. Βασίλειος Δελδήμος και η Διοίκηση θέλει και δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα προς τον Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Χ. Μπονάνο, τους αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας, Φ. Ζαΐμη, Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γ. Ντάτσικα, Δημόσιας Υγείας, Αν. Μαστοράκου, προς τον Δήμο Πατρέων και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, Κ. Πελετίδη, την αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Β. Σαμούρη και τον πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ, Θ. Τουλγαρίδη, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους Διοικητές της, Βασίλη Σολδάτο, Βασίλη Μαρτζάκλη καθώς και τον Διοικητή της ΕΜΟΔΕ, Ανδρέα Λούρμπα, την Ελληνική Αστυνομία και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Θεόδωρο Τσάτσαρη, τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ανδρέα Τσαπικούνη και τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης, Δημήτρη Διονυσόπουλο, το ΕΚΑΒ Πάτρας, το Π.Τ. του ΕΕΣ Πάτρας, το ΚΕΤχ, το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμου, τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Α. Μανωλόπουλο και τη διοίκηση, τον διευθυντή του 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, την πρόεδρο του Ογκολογικού Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», Αν. Μανωλοπούλου και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τις διοικήσεις των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Πάτρας και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων «My Way» και «Moxy» για τη δωρεά της φιλοξενίας των τροφίμων μας, το προσωπικό της Δομής Αστέγων του Δήμου Πατρέων, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιο Αργυρίου για τις μετρήσεις της ατμόσφαιρας, την Διευθύντρια Υγιεινής και Πρόνοιας, Σοφία Συμεωνίδου, τον π. Ιωάννη Λαζανά από το ΘΚ «Μέριμνα» για τη διάθεση οχημάτων, όλες τις εθελοντικές ομάδες και τους κατοίκους της περιοχής του Γηροκομειού, τους βουλευτές Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Νίκο Καραθανασόπουλο για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον τους, καθώς κι όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη αυτή επιχείρηση. Τέλος ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου, Αικατερίνη Γεραντώνη κι όλους τους εργαζόμενους που με αφοσίωση στο καθήκον τους επέδειξαν επαγγελματισμό και διαχειρίστηκαν την κατάσταση με ψυχραιμία, συνεχίζοντας να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και εκτός δομής, στους χώρους όπου βρήκαν προσωρινή φιλοξενία οι ηλικιωμένοι. 

 

 

 

Υ.Γ: Το παρόν στέλνεται από το προσωπικό μου email καθώς η βλάβη στα δίκτυα του Ο.Τ.Ε λόγω της πυρκαγιάς δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η επικοινωνία. 

 

Η Διοικητική Διευθύντρια 

Γεραντώνη Αικατερίνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ