Πλήθος πιστών στην καθιερωμένη Αρχιερατική Ιερά Παράκληση στον Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μέντζενα (ΦΩΤΟ)

Πλήθος πιστών παρακολούθησε με ευλάβεια την καθιερωμένη Αρχιερατική Ιερά παράκληση στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μέντζενα.

Η λατρευτική αυτή εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κ.Υ. Χαλανδρίτσας μετά από συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και με την άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Την Ιερά Παράκληση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο του τέως Δήμου Φαρρών π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, τον Ιερέα της Ενορίας Πλατανόβρυσης π. Μιχαήλ Γκότση και τον Ιερέα της Ενορίας Αγ. Αθανασίου π. Νικόλαο Βγενόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς, αφού αναφέρθηκε στην επίκληση της αγάπης και της ευλογίας της Υπεραγίας Θεοτόκου, εξήγησε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας κ. Αν. Κουμούση, ώστε να ετοιμαστεί το Ιερό και να πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια. Παράλληλα παρουσίασε το Ιερό Ευαγγέλιο του Ι. Ναού προσφορά του Πατρινού γιατρού κ. Διαμαντόπουλου Αθανασίου. Το εξώφυλλο του Ευαγγελίου είναι από ασήμι καθαρότητας 925 τοις χιλίοις, χειροποίητο με σκαλισμένες τις προτομές των τεσσάρων Ευαγγελίων, τη Σταύρωση και την Ανάσταση, ενώ στην εμπροσθία επιφάνεια είναι ανάγλυφη η πρόσοψη  του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας  και στην οπισθία επιφάνεια η τρίκογχη άποψη του ιδίου Ναού . Είναι κατασκευασμένο από το Γιαννιώτη αργυροχόο Γ. Παππά, ο οποίος επιμελήθηκε και το Άγιο Δισκοπότηρο, προσφορά επίσης του γιατρού κ Διαμαντόπουλου Αθανασίου. Τα ανωτέρω είναι κτήμα του Ναού της Παναγίας της Πλατανόβρυσης και φυλάσσονται στο Επισκοπείο. Τέλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά με υγεία και ευλογία.

Παρέστησαν  ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θ. Μπαρής , η Αντιδήμαρχος κ. Εύα Μπερδένη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Χριστοδουλοπούλου Ελένη και ο κ. Δριβήλας Δημήτρης, ο τοπικός Πρόεδρος κ. Μπιθέλης Γεώργιος, ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, κ. Αλόκριος Γρηγόρης, εκπρόσωποι του αδελφού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κκ. Χρυσόστομο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο του τέως Δήμου Φαρρών π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, τον Ιερέα της Ενορίας Πλατανόβρυσης π. Μιχαήλ Γκότση και τον Ιερέα της Ενορίας Αγ. Αθανασίου π. Νικόλαο Βγενόπουλο, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας κ. Αν. Κουμούση για την παραχώρηση του χώρου, τον Δήμο Ερυμάνθου, προσωπικά τον Δήμαρχο  κ. Θόδωρο Μπαρή και τους Αντιδημάρχους κκ. Παπαπαναγιώτου Αθανάσιο και Μπερδένη Εύα για την άψογη συνεργασία, τις κυρίες του Συλλόγου μας και της Πλατανόβρυσης  για την προσφορά γλυκισμάτων, τον κ. Καλεντζώτη Γρηγόρη για τη διάθεση αναψυκτικών και νερών, το Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χαλανδρίτσας για τη συνδρομή τους και τέλος τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τη λατρευτική εκδήλωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους τους πιστούς Χρόνια Πολλά και η Παναγία βοήθεια.