Ανατροπή στα αίτια θανάτου του 48χρονου - Δεν προήλθε από το τσίμπημα αράχνης

Κατέληξε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο

Σε ανατροπή οδήγησε η ενδελεχής νεκροψία-νεκροτομή που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα για τα αίτια θανάτου του 48χρονου που παραθέριζε στην περιοχή του Κατάκολου και δημοσιοποιήθηκε ευρέως ότι ο θάνατός του προήλθε από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης «ερημίτης» και λόγω της τοξικότητας του δηλητηρίου υπέκυψε από σηψαιμικό σοκ.

Κατέληξε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο σύμφωνα με τη νεκροψία όπως γράφει η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Και για δεύτερο περιστατικό θανάτου από την Αρχαία Ολυμπία υπάρχουν στοιχεία που οδήγησαν σε διερεύνηση και δόθηκαν δείγματα που βρίσκονται προς ανάλυση στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΠ. Αναμένεται δε να επιβεβαιωθεί σήμερα αν ο δεύτερος άνδρας κατέληξε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο (iGAS).

Όσον αφορά στο θέμα του 48χρονου, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από ιατρικούς κύκλους, μέσω της επισταμένης της εξέτασης η ιατροδικαστής Τσιόλα που διεξήγαγε την νεκροψία παρατήρησε στοιχεία που παρέπεμπαν σε σοβαρή λοίμωξη και έστειλε δείγματα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το οποίο επιβεβαίωσε ότι αιτία θανάτου του παραθεριστή ήταν ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος (iGAS).

 

ΠΗΓΗ - Εφημερίδα "Γνώμη"