Ανδρέας Μανωλικάκης: Ένας άντρας με σημάδεψε με όπλο στο σπίτι μου, θυμάται ο σκηνοθέτης

O Ανδρέας Μανωλικάκης έδωσε μια συνέντευξη για την πορεία του στο θέατρο και την καριέρα του που τον οδήγησε μέχρι την Αμερική.

Ανάμεσα σε όσα είπε ο σκηνοθέτης, περιέγραψε και μια στιγμή, κατά την οποία κινδύνεψε η ζωή του, όταν ένας άντρας του χτύπησε το κουδούνι και όταν μπήκε στο διαμέρισμά του στην Αστόρια, τον απείλησε με όπλο.

Μιλώντας στο «Στούντιο 4» όπου ήταν καλεσμένος, περιέγραψε τι συνέβη.

«Με έπαιρναν κάτι τηλέφωνα και μου έκαναν κάτι γελάκια και επειδή έκανα παραστάσεις στην Αστόρια λέω θα είναι κάτι κορίτσια να μου κάνουν αστεία» ανέφερε αρχικά.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συνέχισε, λέγοντας ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα, στα οποία, άγνωστοι τον ρωτούσαν αν θα βρίσκεται στο σπίτι του μια συγκεκριμένη μέρα.

«Με έπαιρναν κανά δυο τηλέφωνα από το ταχυδρομείο και μου είπαν ότι είναι ένα δέμα από την Ελλάδα. Μου λένε “Θα είστε εκεί το Σάββατο;”. Κοιμάμαι ξημερώματα, ξυπνάω, ανοίγω την κουρτίνα και ακούω το κουδούνι. Ξυπόλητος, γυμνός, φοράω τις παντόφλες. Κάνω από τα παραθυράκια έτσι, ήταν ένας ψηλός άντρας, μελαχρινός» θυμήθηκε ο σκηνοθέτης.

Τέλος, περιέγραψε τη στιγμή που ο δράστης τον σημάδεψε στο κεφάλι με το όπλο του.

«Ανοίγω την πόρτα, και αμέσως βγάζει ένα πιστόλι και το κολλάει στο κεφάλι μου. Το πρωινό μου ξύπνημα ήταν αυτό! Κάνω βήματα πίσω, κλείνει την πόρτα και μου λέει “Σκάσε, πάμε επάνω”. Αρχίζουμε και ανεβαίνουμε σαν τα καβούρια πλαγίως. Στο 6ο σκαλί πάω να του πω κάτι και μου λέει “Shut the f*ck up”. Δεν μου άρεσε στο βαθύ εαυτό μου και εγώ δεν είμαι άνθρωπος που πλακώνομαι! Και πάνω ήταν μια γυναίκα στο κρεβάτι και δεν ήξερα τι είχε στο νου του αυτός, λέω "ας φτάσουμε πάνω". Και επειδή έπαιζα μπάλα μικρός, κάνω ότι ανεβαίνω το σκαλί, τον γυρνάω και μένει το πιστόλι, φρίκαρε. Αν είχα παπούτσια θα του έριχνα κλωτσιά στο καλάμι. Κάποια στιγμή ελευθερώνει το πιστόλι του, πυροβολεί και εξαφανίζεται. Ήμουν εκτός ανάσας και δεν ήξερα αν έφαγα την σφαίρα» είπε ο Ανδρέας Μανωλινάκης.

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, που παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στο Actors Studio στη Νέα Υόρκη. Ζει στην Αμερική, αλλά ταξιδεύει, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα, στη Γαλλία και τη Ρουμανία, όπου κάνει διάφορα workshops και σεμινάρια σε επαγγελματίες ηθοποιούς. Έχει παίξει στο Μπρόντγουεϊ δίπλα στον σερ Ντέρεκ Τζάκομπι και έχει γνωρίσει από κοντά μύθους όπως ο Λι Στράσμπεργκ, ο Ελία Καζάν, ο Άρθουρ Πεν και ο Αλ Πατσίνο.