Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να κάνετε γυμναστική

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε στο έπακρο από την προπόνησή σας.

Δεν είναι πάντα εύκολο να εντάξετε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σας. Παρόλα αυτά, αν θέλετε να επωφεληθείτε στο έπακρο από την προπόνησή σας, δοκιμάστε να γυμναστείτε το πρωί.

Οι πρωινές προπονήσεις -ειδικά με άδειο στομάχι- είναι ο καλύτερος τρόπος για να «κάψετε» το αποθηκευμένο λίπος, και συνεπώς είναι ιδανικές για την απώλεια βάρους.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ορμόνες σας βοηθούν να μεταβολίσετε καλύτερα το λίπος», λέει ο Anthony Hackney, καθηγητής στο τμήμα άσκησης και αθλητικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Chapel Hill της Βόρειας Καρολίνας.

Τα επίπεδα κορτιζόλης και αυξητικής ορμόνης είναι αυξημένα το πρωί και έτσι θα «αντλήσετε περισσότερη ενέργεια από τα αποθέματα λίπους», αναφέρει ο Hackney. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι όσοι ασκούνται το πρωί, έχουν μειωμένη όρεξη κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς βάρους.

Ακόμα και αν δεν είστε «πρωινοί τύποι», υπάρχει τρόπος να υιοθετήσετε την πρωινή γυμναστική. Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of Physiology διαπίστωσε ότι η άσκηση στις 7 το πρωί μπορεί να αλλάξει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού, πράγμα που σημαίνει ότι θα είστε σε εγρήγορση το πρωί και θα αισθάνεστε κουρασμένοι πιο νωρίς το βράδυ. Έτσι θα μπορέσετε να ξυπνήσετε νωρίτερα την επόμενη μέρα για να συνεχίσετε το πρόγραμμα των προπονήσεών σας. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι είναι ευκολότερο να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες, με δραστηριότητες τις οποίες μπορείτε να ολοκληρώσετε το πρωί.

Τέλος, η άσκηση το πρωί μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ψυχική υγεία και παραγωγικότητα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η γυμναστική μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του στρες.

Διαβάστε επίσης