Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το ακόλουθο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις καθαιρέσεις των διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις προσπάθειες τρομοκράτησης του κινήματος των Εκπαιδευτικών:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και καταγγέλλει τις καθαιρέσεις των δύο διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Στηρίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει, στερώντας τους το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί της Πάτρας βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αυξήσεις μισθών, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και όχι για τις πολεμικές δαπάνες που μπλέκουν το λαό μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, αλλά και ολόπλευρη μόρφωση για τους μαθητές τους. Έστειλαν ταυτόχρονα μήνυμα κόντρα στις καθαιρέσεις των συναδέλφων τους, αλλά και στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, το δικαίωμά τους στην απεργία και θα βρεθούμε ξανά στο πλευρό τους στους αγώνες, για δωρεάν και δημόσια παιδεία και για ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας.

Σήμερα έδωσαν ένα σπουδαίο μάθημα στους μαθητές τους, με το κεφάλι ψηλά, κόντρα σε όσους τους θέλουν να σκύβουν το κεφάλι και υποβαθμίζουν διαχρονικά το ρόλο του εκπαιδευτικού και τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Θα είμαστε στο πλευρό τους, σε κάθε μάχη μέχρι την ανάκληση των καθαιρέσεων».