Γίνε expert στο contouring - Εύκολα tips για να αναδείξεις τις γωνίες του προσώπου σου

Το μακιγιάζ αλλάζει συνεχώς, όμως το contouring είναι μια τεχνική που παραμένει διαχρονική. Εδώ και δεκαετίες, οι makeup artists την εφαρμόζουν για να τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, με την τεχνική να γίνεται ευρέως γνωστή χάρη στις Kardashian.

Με το contouring, μπορείς να "παίξεις" με το σχήμα του προσώπου σου, δίνοντας έμφαση στις γωνίες και δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση που αναδεικνύει τα κόκαλα και τη δομή του προσώπου σου. Eίναι η τέλεια λύση αν θες να δώσεις σχήμα στο πρόσωπό σου, η μύτη σου να γίνει πιο λεπτή ή το σαγόνι σου πιο καθορισμένο. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να τονίσεις το μέτωπο και το λαιμό, προσφέροντας μια σμιλεμένη και κομψή εμφάνιση.

Πώς θα κάνεις σωστό contouring;

-Ξεκίνα εντοπίζοντας τα σημεία που θέλεις να τονίσεις ή να σμιλέψεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι σε βολεύει, bronzer, κρεμώδες ή υγρό ρουζ σε μια απόχρωση καφέ που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου.

-Άπλωσε το προϊόν στους κροτάφους, στο μέτωπο, στη γραμμή του σαγονιού και στα πλαϊνά της μύτης, πάντα με ανοδικές κινήσεις, για να "σηκώσεις" το πρόσωπό σου.

-Στα ζυγωματικά, τοποθέτησε το προϊόν πάνω στο κόκαλο και δούλεψέ το προς τα πάνω για να δώσεις ένταση και να δημιουργήσεις γωνίες.

Beauty tip:

Πρόσεξε να μην δημιουργήσεις σκληρές γραμμές, ειδικά στα μάγουλα. Αν κάνεις μια σκληρή, ευθεία γραμμή από το μάγουλο προς το αυτί, το πρόσωπο θα φαίνεται φαρδύ και επίπεδο. Θυμήσου ότι στόχος σου είναι να ορίσεις το πρόσωπο, όχι να το "βαρύνεις".

Πρόσθεσε ρουζ και highlighter

Μη ξεχνάς ότι το highlighting είναι το "αδελφάκι" του contouring. Χρησιμοποίησε highlighter σε σημεία όπως το τόξο του έρωτα (πάνω από το άνω χείλος), στα μήλα των μάγουλων, και στο κέντρο του κινητού βλεφάρου για να προσθέσεις λάμψη και φως.

Με αυτές τις απλές κινήσεις, θα έχεις το τέλειο contouring και θα αναδείξεις τις γωνίες του προσώπου σου με τον πιο φυσικό τρόπο!

ΠΗΓΗ:@aishapotter