Ντέρμπι στα... χαρτιά: Διέλυσε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός!

«Ξεμπούκωσε» ο Παναθηναϊκός AKTOR! Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έψαχνε ψυχολογία μετά τις δύο σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και τη βρήκε κόντρα στην ΑΕΚ Betsson, την οποία νίκησε με σκορ στο ΟΑΚΑ, διατηρώντας το αήττητό της στο πρωτάθλημα (3-0). Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» θα πάνε... φορτσάτοι στην Πόλη για το ματς με τη Φενέρ (25/10).

Μετά από ένα σχετικά ανταγωνιστικό πρώτο δεκάλεπτο (23-19), οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και «καθάρισαν» από νωρίς το παιχνίδι, αφού στο ημίχρονο το ταμπλό έγραφε 49-29.

Ο Εργκίν Αταμάν εκμεταλλεύτηκε το παιχνίδι για να δώσει χρόνο σε πολλούς παίκτες, όπως ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που έκανε το φετινό του ντεμπούτο, αλλά και ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ. Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικό και το «πράσινο» προβάδισμα απλώς ανέβαινε, φτάνοντας μέχρι το +34 (72-38). Η ΑΕΚ Betsson εκμεταλλεύτηκε τη «χαλάρωση» του Παναθηναϊκού για να ρίξει σε πιο νορμάλ επίπεδα τη διαφορά, όμως δεν διεκδίκησε επί της ουσίας κάτι από το παιχνίδι.

Πληθωρικό πρόσωπο για τους γηπεδούχους, με 22 πόντους του τρομερού Λορέντζο Μπράουν, 17 του Μάριους Γκριγκόνις, 14 του Ματίας Λεσόρ, 12 του Κέντρικ Ναν και 11 του Τζέριαν Γκραντ. Από την Ένωση, ξεχώρισε με 16 πόντους ο Γκραντ Γκόλντεν, ενώ προσπάθησε με 14 ο Σι Τζέι Μπράις.

sport-fm.gr