Θεοφανία Παπαθωμά: «Στη ζωή μου αλλαγές έρχονται κάθε μέρα σε όλα τα επίπεδα»

Καλεσμένη του «Πάμε Δανάη» ήταν η αγαπημένη ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά.

Η Θεοφανία Παπαθωμά επιστρέφει στο θέατρο μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα απουσίας με τη θεατρική παράσταση «Σοφία Βέμπο – Μια ζωή Ελλάδα».

«Πήρα απόσταση από τα πράγματα γιατί χρειαζόμουν πάρα πολύ να ξεκουραστώ. Ξεκουράστηκα και επέστρεψα καινούρια. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τις νέες μας ανάγκες. Πολλές φορές στη δουλειά μας αισθανόμαστε σαν να μη βολευόμαστε πολύ καλά και καταλαβαίνεις πως τελικά δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι και πρέπει να το αλλάξεις», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ξέρω πως όλα τα πράγματα που έρχονται πρέπει να έρθουν και φεύγει αυτό που πρέπει για να έρθει κάτι άλλο. Το γνώθι σαυτόν χρειάζεται. Πρέπει να είναι προσηλωμένη στον στόχο γιατί η καθημερινότητα μας βγάζει από τον στόχο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές που αφορούν την προσωπική της ζωή, είπε:

«Στη ζωή μου αλλαγές έρχονται κάθε μέρα σε όλα τα επίπεδα. Για κάποιες όμως δεν μιλάω. Ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις επαναπροσδιορίζονται. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να περνάμε καλά την καθημερινότητά μας και να ζούμε στο φως και όχι στα σκοτάδια που μας επιβάλλονται».

Μιλώντας για τον διαλογισμό είπε πως με αυτό μπορείς να ευθυγραμμιστείς.

«Τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι. Αυτά μας δίνουν περισσότερα από εμάς. Πρέπει να του δίνουμε το καλό μας κομμάτι γιατί δυστυχώς υποφέρουν εξαιτίας μας. Τα παιδιά μας επαναφέρουν γιατί έχουν αγάπη στην ψυχή τους, εμείς δεν έχουμε ‘σκεπάσει’. Εμείς ΄παρκάρουμε’ τα παιδιά και ζούμε στην κόλαση. Αν ζήσουμε με τα παιδιά θα δούμε τον παράδεισο».

Αναφερόμενη στη θεατρική παράσταση που θα πρωταγωνιστήσει είπε:

«Πρέπει να την γνωρίζουμε και να τη θυμόμαστε, τουλάχιστον στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Εγώ έχω τρομερή σύνδεση με τη Σοφία Βέμπο γιατί την τραγουδώ από παιδί και όταν μου είπαν να την υποδυθώ ήταν σαν να συνάντησα μία παλιά γνωστή. Θα δούμε αποσπάσματα από όλη της τη ζωή. Προς το τέλος της παράστασης υπάρχει ένας μονόλογος που μιλάει για τη ζωή της και αυτό είναι πολύ συγκινητικό. Είναι πάντα δύσκολο όταν ενσαρκώνεις κάποιο πραγματικό πρόσωπο».

Όπως είπε θα επιστρέψει στην τηλεόραση μόνο όταν έρθει κάτι συγκλονιστικό, ανέφερε χαρακτηριστικά.