Χάρτης Ισότητας: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα

Περίοδος υλοποίησης: Νοέμβριος 24 – Ιανουάριος 25

Το πρόγραμμα "Χάρτης Ισότητας" καλεί σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια) από τις περιοχές Ερυμάνθου, Πάτρας, Ρίου, Αιγίου, Καλαβρύτων και Κάτω Αχαΐας, να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση των διακρίσεων, με έμφαση στις αγροτικές περιοχές.

Περίοδος υλοποίησης προγράμματος: Νοέμβριος 24 – Ιανουάριος 25
Χρονική διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά

Στόχοι του Προγράμματος

Το έργο επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες ηλικίας 13-15 ετών, αναφορικά με τη σημασία της έμφυλης ισότητας, η οποία αποτελεί θεμελιώδη αξία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Μέσω βιωματικών εργαστηρίων, συζητήσεων και παιχνιδιών ρόλων, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναγνωρίζουν και να αμφισβητούν έμφυλα στερεότυπα. Η υλοποίηση των εκπαιδεύσεων σε δημόσια σχολεία στοχεύει να καλλιεργήσει τη συνείδηση της ισότητας και να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Η δράση του προγράμματος επικεντρώνεται σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες να κατανοήσουν καλύτερα τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση της δημοκρατίας και της ισότητας των φύλων στις τοπικές τους κοινωνίες.

Γιατί να Συμμετάσχετε;

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να κατανοήσουν τη σημασία της ισότητας και να αμβλύνουν τις διακρίσεις, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική ευαισθησία.

Οι εκπαιδευτικοί και διευθυντές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με το σχολείο τους, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 3/11/2024, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται εδώ: https://bit.ly/equalitymaptc

Ας δημιουργήσουμε ένα μέλλον ισότητας για όλ@!

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα της ΙnterMediaKT στο info@intermediakt ή στο +302610220515.

Το έργο Χάρτης Ισότητας υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD - Building a robust and democratic civic space, με φορέα υλοποίησης την InterMediaKT και εταίρους το Genderhood. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση,μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.