Ένταξη των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζαχάρως στα «Σχολικά Γεύματα»

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος: «Οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο»

Υπεγράφη  η 3335/3-10-2024 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που αφορά την “Υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024-2025″.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στο πρόγραμμα εντάσσονται τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζαχάρως, δηλαδή της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Γιαννιτσοχωρίου και του Κακοβάτου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε προτεραιότητα του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, κατά τις συναντήσεις του με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, ώστε οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Το πρόγραμμα διανομής ζεστών γευμάτων σε μαθητές απευθύνεται στα δημοτικά σχολεία της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, για τις σχολικές περιόδους 2024-2025, 2025-2026 και  2026-2027. Περιλαμβάνει 55.000 μερίδες γευμάτων το χρόνο και, σε βάθος τριετίας, θα φτάσει τις 165.000 μερίδες, σύμφωνα με τη Διακήρυξη του Διαγωνισμού από τον ΟΠΕΚΑ.

Ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε: «Οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο. Σας ανακοινώνω επίσημα ότι σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, δηλαδή στη Ζαχάρω, τη Φιγαλεία, το Γιαννιτσοχώρι και το Κακόβατο, εντάσσονται 350 ζεστά σχολικά γεύματα την ημέρα. Προσφέρονται, δηλαδή, 55.000 γεύματα κάθε έτος για τους μικρούς μας μαθητές, φτάνοντας σε τρεις σχολικές χρονιές τα 165.000 γεύματα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, την τέως υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και ιδιαιτέρως  τον τέως Πρόεδρο του ΟΠΕΚΑ και νυν Γενικό Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη, για τη συνεργασία που είχαμε και για το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Βασικός μας στόχος είναι η μέγιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, ώστε να δυναμώσουμε την κοινωνική μας πολιτική, προσφέροντας δυνατότητες στους  συμπολίτες μας και, ιδιαίτερα, στους μαθητές μας που αποτελούν προτεραιότητα. Το αποδεικνύουμε καθημερινά καλύπτοντας τις ανάγκες τής εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλους τους τομείς.

Επικεντρωνόμαστε στην καθημερινότητα του πολίτη κι ενδυναμώνουμε με κάθε τρόπο όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Για εμάς, είναι πρωταρχικής σημασίας η υποστήριξη του εκάστοτε συμπολίτη μας σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση».