Πώς να επαναφέρεις τη λάμψη στην επιδερμίδα του προσώπου σου, αυτό το φθινόπωρο

Με τόσους πολλούς όρους στον κόσμο της περιποίησης δέρματος, είναι εύκολο να συγχέουμε πολλές φορές τον έναν με τον άλλον. Ο βαθμός δυσκολίας μάλιστα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με τα νέα προϊόντα φροντίδας που κυκλοφορούν καθημερινά, υποσχόμενα να σε βοηθήσουν να επιτύχουμε διαφορετικούς στόχους μας σε σχέση με το δέρμα. Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά απ’ όσο φαίνονται. Επομένως, αν αυτό το φθινόπωρο στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τη φωτεινότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας μας, αυτοί είναι οι τρόποι που θα μας βοηθήσουν να τον επιτύχουμε.

H καθημερινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Πρέπει να ξεκινήσουμε με τα βασικά, το πρώτο βήμα είναι να αναπτύξουμε μια υγιεινή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης δέρματος που περιλαμβάνει καθαρισμό, ορούς που επικεντρώνονται στη διατήρηση της υγειούς κατάστασης του δέρματός μας, την ενυδάτωση και την εφαρμογή αντηλιακού καθημερινά.

Η βιταμίνη C και η νιασιναμίδη

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει στη φωτεινότητα της επιδερμίδας, στη μείωση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων και στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Άλλα εξαιρετικά συστατικά για το δέρμα μας είναι: Τα άλφα-υδροξυοξέα (όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ) που «χαλαρώνουν» απαλά τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος και βοηθούν στη διαδικασία απολέπισης. Τα ρετινοειδή, ρυθμίζουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και βοηθούν στην πρόληψη της συσσώρευσης ή συσσώρευσης νεκρών κυττάρων του δέρματος που διαφορετικά θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια θαμπή επιδερμίδα ή στο σχηματισμό ακμής και νιασιναμίδη, ένα ευέλικτο συστατικό περιποίησης δέρματος που μπορεί να βελτιώσει τη λάμψη του δέρματος μέσω της ενυδάτωσης και της ελαχιστοποίησης της φλεγμονής.

Η απολέπιση

Η απολέπιση είναι βασική για τη φωτεινότητα του δέρματος, αλλά θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και χωρίς υπερβολές, καθώς μπορεί να επιφέρει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι θεραπείες στο ιατρείο

Οι θεραπείες στο ιατρείο ή στο ινστιτούτο αισθητικής είναι ύψιστης σημασίας για τη ανανέωση και τη λάμψη της επιδερμίδας.

jenny.gr