Συνεχίζεται η μάχη με την φωτιά σε Σοφιανά, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα - Επιχειρούν 490 πυροσβέστες και 31 εναέρια στην Κορινθία

Αυξάνονται συνεχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς που κατακαίει εδώ και 3 μέρες στην Κορινθία.

Τεράστιο είναι το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι δίνουν ηρωική μάχη με την πύρινη λαίλαπα που έχει καταστρέψει τεράστιες δασικές εκτάσεις στις περιοχές σε Σοφιανά, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα της Κορινθίας. Η φωτιά ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο στις 29 Σεπτεμβρίου, για την οποία είχε ηχήσει πολλές φορές το 112.

Σήμερα Τρίτη (01.10.2024) στο σημείο επιχειρούν 490 πυροσβέστες με 17 ομάδες δασοκομάντος και 159 οχήματα. Δασικοί εθελοντές, εθελοντικές ομάδες αλλα ά και η ΕΛ.ΑΣ.

Από αέρος συνολικά κάνουν ρίψεις νερού 31 εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, 16 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 3 για συντονισμό) και 14 αεροσκάφη (εκ των οποίων τα 2 Ιταλικά).

Αποστολή του Tempo24.News στην Κορινθία: Βόρεια των Τρικάλων η μεγάλη φωτιά - Στη μάχη πάνω από 400 πυροσβέστες και 23 εναέρια μέσα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

newsit.gr