Επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα εναντίον δύο πλοίων – Ελληνικό το ένα

01/10/2024 | 18:41

Επίθεση δέχτηκαν δύο εμπορικά πλοία από τους Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα, το ένα εκ των οποίων ανήκει σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία. Πρόκειται για το Minoan Courage (χωρητικότητας 76.800-dwt, κατασκευής 2004, με σημαία Λιβερίας), που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Mdion Maritime, που έχει έδρα στην Αθήνα.

Τα δύο περιστατικά είναι οι πρώτες επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα εδώ και έναν μήνα.

 

Μια ξεχωριστή επίθεση εναντίον ενός άλλου πλοίου αναφέρθηκε στις 04:15 (τοπική ώρα), 97 μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα.

Οι UKMTO (Ναυτιλιακές Εμπορικές Επιχειρήσεις της Βρετανίας) ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από πύραυλο ένα φορτηγό πλοίο, που έπλεε βόρεια και υπέστη «σοβαρές ζημιές» από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Λίγο αργότερα, ένα άλλο drone τρύπησε μια δεξαμενή έρματος ενός πλοίου αγνώστων στοιχείων που έπλεε βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα στην Υεμένη, το οποίο ελέγχεται από τους Χούθι, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής