Επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα εναντίον δύο πλοίων – Ελληνικό το ένα

01/10/2024 | 18:41

Επίθεση δέχτηκαν δύο εμπορικά πλοία από τους Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα, το ένα εκ των οποίων ανήκει σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία. Πρόκειται για το Minoan Courage (χωρητικότητας 76.800-dwt, κατασκευής 2004, με σημαία Λιβερίας), που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Mdion Maritime, που έχει έδρα στην Αθήνα.

Τα δύο περιστατικά είναι οι πρώτες επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα εδώ και έναν μήνα.

 

Μια ξεχωριστή επίθεση εναντίον ενός άλλου πλοίου αναφέρθηκε στις 04:15 (τοπική ώρα), 97 μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα.

Οι UKMTO (Ναυτιλιακές Εμπορικές Επιχειρήσεις της Βρετανίας) ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από πύραυλο ένα φορτηγό πλοίο, που έπλεε βόρεια και υπέστη «σοβαρές ζημιές» από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Λίγο αργότερα, ένα άλλο drone τρύπησε μια δεξαμενή έρματος ενός πλοίου αγνώστων στοιχείων που έπλεε βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα στην Υεμένη, το οποίο ελέγχεται από τους Χούθι, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)