Λευκός Οίκος: Το Ιράν προετοιμάζεται για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ

«Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισραήλ θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το Ιράν», προειδοποίησε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

 

«Επιπλέον, υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες του Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο το Ιράν είχε εξαπολύσει  επίθεση με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, που όμως δεν έφτασαν στους στόχους τους, είτε γιατί αποκρούστηκαν από την ισραηλινή αντιαεροπορική θωράκιση, είτε εξαιτίας της παρέμβασης των ΗΠΑ, της Γαλλίας, αλλά και Αραβικών χωρών, κυρίως με ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Ισραήλ: Οποιαδήποτε επίθεση από Ιράν θα έχει επιπτώσεις

 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) δήλωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια αεροπορική απειλή από το Ιράν, σημειώνοντας πως το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») είναι προετοιμασμένο για ιρανική απειλή.

Ο ίδιος είπε πως τα συστήματα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ είναι πλήρως ετοιμοπόλεμα και πως οι IDF είναι προετοιμασμένες τόσο για έναν επιθετικό όσο για έναν αμυντικό πόλεμο. Το Ισραήλ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα σε συνεργασία με τους συμμάχους του.

Προειδοποίησε δε ότι οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα έχει συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέο διάγγελμα Νετανιάχου: Βρισκόμαστε στη μέση μιας εκστρατείας κατά του άξονα του κακού του Ιράν

Επίσης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ  Μπενιαμίν Νετανιάχου  απευθυνόμενος με νέο διάγγελμά του προς στους Ισραηλινούς σήμερα νωρίς το απόγευμα ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας του στρατού.

«Πολίτες του Ισραήλ, βρισκόμαστε στη μέση μιας εκστρατείας κατά του άξονα του κακού του Ιράν. Είπα χθες ότι είναι μέρες μεγάλων επιτευγμάτων και μεγάλων προκλήσεων.Μεγάλα επιτεύγματα γιατί εμποδίσαμε τον Νασράλα και την ανώτατη διοίκηση του και το σχέδιο της Χεζμπολάχ να καταλάβει τη Γαλιλαία. Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε τους πολίτες μας στον βορρά στα σπίτια τους με ασφάλεια. Αλλά από την άλλη, υπάρχουν και μεγάλες προκλήσεις. Αυτό που ζητάω από εσάς είναι δύο πράγματα: Ένα – η αυστηρή υπακοή στις οδηγίες της Διοίκησης Στραιωτικής πρώτης γραμμής, σώζει ζωές. Και δεύτερο – να σταθούμε μαζί. Θα παραμείνουμε σταθερά ενωμένοι τις επόμενες ημέρες της δοκιμασίας. Μαζί θα σταθούμε, μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα νικήσουμε».