ΣΥΡΙΖΑ: Σε «εκρηκτικό» κλίμα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Τί θα συζητηθεί

Με καλή διάθεση προσήλθαν τα μέλη για τη συνεδρίαση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τα χαμόγελα, αναμένεται σύγκρουση των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, του Παύλου Πολάκη και των «87» για το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εκλογών και τον χαρακτήρα του επερχόμενου Συνεδρίου.

Αναμένεται οι τρεις βασικοί πόλοι να αναπτύξουν τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα ψηφίσουν τον εκλεκτό τους για την προεδρία. Ουσιαστικά θα δοθεί μια πρώτη άτυπη μάχη των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, του Παύλου Πολάκη, αλλά και των «87» που θα σκιαγραφήσουν το προφίλ του δικού τους εκλεκτού.

Συζήτηση αναμένεται να γίνει και για το εάν το συνέδριο θα είναι καταστατικό ή όχι. Υπάρχουν πολλά μέλη που υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αφήσει την ευκαιρία για αλλαγές να πάει χαμένη. Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «αν πάμε σε εκλογή προέδρου χωρίς να αποφανθούμε επί του καταστατικού, είναι σαν να δίνουμε λευκή επιταγή». Οι «87» δεν υποστηρίζουν αυτή την άποψη, χωρίς να την απορρίπτουν εντελώς.

Είναι σίγουρο πως για άλλη μία φορά θα τεθεί το θέμα των προϋποθέσεων που πρέπει να πληροί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα πλειοψηφία έκανε ένα βήμα πίσω στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας βλέποντας που ούτε για το πόθεν έσχες ούτε για τη διερεύνηση οφειλών προς το Δημόσιο το κλίμα ήταν θετικό. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από το περιβάλλον του τέως προέδρου δεν αποκλείεται να ξανατεθεί το θέμα του ποινικού μητρώου αλλά και της συλλογής 30 και όχι 50 υπογραφών.

 

ΠΗΓΗ