Μιχάλης Κατρίνης: «Το ζωντάνεμα της ελληνικής επαρχίας και η επιστροφή της ζωής είναι το Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα»

Συγκέντρωση στα Ιωάννινα

«Μια Νέα Ελλάδα περνάει μέσα από τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης, για το ζωντάνεμα της ξεχασμένης ελληνικής επαρχίας.
Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να αντιληφθούν όσοι ζουν και κινούνται γύρω από το Αθηνοκεντρικό Κράτος και υπηρετούν τις εντολές του», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στα Ιωάννινα.

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με φορολογική ελάφρυνση και χρηματοδοτική στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων, για να σταματήσει η ελληνική οικονομία να είναι οικονομία υπηρεσιών και κατανάλωσης μόνο, με  ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, δημιουργία παραγωγικών επιχειρήσεων και μονάδων, ενώ έκανε αναφορά και στην ανάγκη δημιουργίας ενός Ορεινού Ταμείου με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την στήριξη της ζωής, της ανθρώπινης και οικονομικής δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές και στους εγκαταλελειμμένους οικισμούς.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ήπειρος σήμερα είναι  φτωχότερη από το 2015, όταν δηλαδή βρισκόμασταν στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων. Το ΑΕΠ της Περιφέρειας Ηπείρου το 2015 είναι υψηλότερο από το ΑΕΠ του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στη διαρκή φτωχοποίηση και ερημοποίηση της Ηπείρου», επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης που ταυτόχρονα έστειλε και το δικό του μήνυμα για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.
«Στις 6 Οκτωβρίου, υπάρχουν οι επιλογές της στασιμότητας και της παρακμής.
Υπάρχει όμως και η επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας. Αυτή είναι η δική μου πρόταση.
Σας ζητώ να την κάνετε δική σας. Να γίνει το δικό σας μήνυμα στις 6 Οκτωβρίου.
Ένα μήνυμα ανατροπής των σχεδίων όλων όσων επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ, να απαξιώσουν τη δική μου πρόταση και προσπάθεια.
Για μένα , το ζωντάνεμα της ελληνικής επαρχίας, η επιστροφή της ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας στα χωριά μας, αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα.
Στις 6 Οκτωβρίου σας ζητώ να μου δώσετε την εντολή να παλέψω για όλα αυτά.
Να τα βάλω στο κέντρο της πολιτικής, των προτάσεων μας αλλά και ενός νέου Σχεδίου για τη Χώρα».