Α. Παναγιωτόπουλος: Νέα κατάρρευση, η τρίτη στη σειρά, ψευδοροφής στο Νοσοκομείο του Ρίου

«Καταρρέει στην κυριολεξία το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών»

Ερώτηση και αίτηση κατάθεση εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Καταρρέει στην κυριολεξία το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγιά η Βοήθεια”» κατέθεσαν δεκαοκτώ (18) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Βουλευτή  Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Οπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο τύπου:

"Η ερώτηση επισημαίνει ότι για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερου του έτους αποκολλάται και πέφτει γυψοσανίδα ψευδοροφής θαλάμου κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών διακινδυνεύοντας την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, των ασθενών και των συνοδών τους, καθώς από καθαρή τύχη δεν έχει υπάρξει σοβαρός τραυματισμός – σε μια από τις δύο προηγούμενες είχε τραυματιστεί στη διάρκεια της αυτοψίας ο πρώην διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Πρόκειται για μια επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση η οποία απαξιώνει το εν λόγω νοσοκομείο και εν γένει τον θεσμικό ρόλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει ενταχθεί στο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τίτλο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα». Το έργο δείχνει να καθυστερεί επικίνδυνα και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2025. Ωστόσο, φαίνεται να μην έχει συμβασιοποιηθεί ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάρκεια του προβλέπεται στους δέκα μήνες, εύλογα αναδύονται ερωτηματικά και φόβοι μη υλοποίησης και μη απορρόφησης ενωσιακών πόρων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια, των εργαζομένων, των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και την επαναθεμελίωση του ΕΣΥ που έχει διαλύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, ρωτάμε τον λαλίστατο υπουργό Υγείας και τον νέο διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αν θεωρούν το νοσοκομείο του Ρίου «στοιχειωμένο» και πέφτουν συνεχώς οι ψευδοροφές ή αν επιτέλους θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα με την απαιτούμενη σοβαρότητα προς όφελος των πολιτών της Αχαΐας και όλης της ΝΔ Ελλάδας".