Λύτρας: Το χρονικό του άγριου ξυλοδαρμού που τον έστειλε στον Κορυδαλλό - Θα κρατείται στη VIP πτέρυγα (ΒΙΝΤΕΟ)

Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου και την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. 

Ο Απόστολος Λύτρας οδηγείται πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού, αφότου λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης (20.06.24) πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα στα δικαστήρια Ευελπίδων για την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο γνωστός ποινικολόγος είχε τα χέρια του δεμένα και από πάνω είχε τοποθετήσει το σακάκι του. 

Χθες, ο ίδιος παραδόθηκε στις Αρχές ύστερα από τη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και το βράδυ μεταφέρθηκε στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί παρέμεινε κρατούμενος σε ειδικό χώρο, δεν είδε κανέναν, τον επισκέφτηκε μόνο ο δικηγόρος του, ο οποίος του πήγε ρούχα.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού, έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του, αποδίδοντας όσα περιγράφει η Σοφία Πολυζωγοπούλου σε πρωτοβουλία της μεγαλύτερης κόρης του.

Μάλιστα, υπέβαλε και μήνυση κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Πρόκειται για ένα σήριαλ αλληλομηνύσεων μετά την «εισβολή» της πρώην συζύγου του ποινικολόγου, της κόρης του και δικηγόρου στο σπίτι, όπου εξακολουθεί να διαμένει η Σοφία Πολυγωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό.

Η «εισβολή», το panic button και οι αλληλομηνύσεις

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου μόλις λίγα 24ωρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον γνωστό ποινικολόγο, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του, καθώς ο Απόστολος Λύτρας παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, στέλνοντας μηνύματα στο θύμα.

Ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου αποκάλυψε ότι η ίδια μετείχε σε ένα viber group χωρίς τη θέληση και τη συναίνεσή της και δέχτηκε μηνύματα «προτρεπτικού χαρακτήρα» από τον σύζυγό της.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, πληροφορίες από το περιβάλλον του θύματος λένε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε μήνυμα από τον Απόστολο Λύτρα, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «δώσε τα ρούχα και τα λεφτά».

Σημειώνεται πως αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν στη σκιά του εκρηκτικού σκηνικού που στήθηκε το βράδυ της Τρίτης (18.06.24) στο σπίτι, όπου διαμένει η γνωστή δικηγόρος.

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μαζί με ένα από τα παιδιά τους και δικηγόρο, μπήκε με τα κλειδιά του ποινικολόγου στο σπίτι, για να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Τότε, η Σοφία Πολυζωγοπούλου τρόμαξε, πάτησε τo panic button και λιποθύμησε. Έτσι, υπέβαλε μήνυση και στους δύο.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις από το ΑΤ Παλλήνης, όπου μεταφέρθηκε για να παραδοθεί στο πλαίσιο του εντάλματος σύλληψης, υποστήριξε πως δεν είχε καμία σχέση με το παραπάνω σκηνικό και υπέβαλε μήνυση στη Σοφία Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

«Άκουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι.

Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου…», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Το viber group και τα μηνύματα

Στο μεταξύ, στο «φως» ήρθαν χθες τα μηνύματα που εστάλησαν στο viber group, που δημιουργήθηκε δίχως τη συναίνεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με τον ποινικολόγο να παραβιάζει έτσι τους περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, ο στενός συνεργάτης του ζευγαριού, αφού είχε προηγηθεί ο σάλος με τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα, έφτιαξε μία ομαδική συνομιλία με τους δύο για να τους ενημερώσει για κάποια προβλήματα που εκκρεμούν στο γραφείο τους.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», τα πρώτα μηνύματα στάλθηκαν από τον Γιώργο Κριμεάδη ο οποίος έγραφε: «Δεν με νοιάζει να ασχοληθώ με την υπόθεσή σας. Έφτιαξα τη συνομιλία για να τα δείτε και οι δύο. Αποφασίσατε να χτίσετε κάτι. Δεν με νοιάζει ποιος προσέφερε περισσότερα ή λιγότερα αλλά έχετε κάνει μία αυτοκρατορία που συνεπάγεται ευθύνες».

Και συνέχισε: «Οι ευθύνες αυτές ξεπερνάνε ακόμη και τις πιο δύσκολες προσωπικές στιγμές. Αυτό ήταν κοινή σας απόφαση. Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί. Όλοι έχουμε βάλει λεφτά από την τσέπη μας για έξοδα. Σε κάποια παιδιά δεν περισσεύουν 100 και 200 ευρώ.

«Με όλο αυτό δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Υπάρχουν υποθέσεις που για να προχωρήσουν χρειάζονται χρήματα για παράβολα, φωτοτυπίες, κλπ. Ακόμη και οι αναβολές θέλουν 100 ευρώ..

Θέλετε να σφαχτείτε; Σφαχτείτε! Θέλετε να ξεκατινιαστείτε; Ξεκατινιαστείτε! Θέλετε να καταστραφείτε; Καταστραφείτε! Θέλετε να πτωχεύσετε; Πτωχεύστε! Υπάρχουν εδώ όμως άτομα δύο σας (ναι, κυρία Σοφία περισσότερο για τον κύριο Αποστόλη) που είναι επιστήμονες, που έχουν έξοδα, που δουλεύουν υπερωρίες, που βάζουν πλάτη και λεφτά από την τσέπη τους!».

Ο επί 7 χρόνια συνεργάτης τους συνέχισε να στέλνει μηνύματα λέγοντας: «Σφίξτε τα δόντια, κάντε στην προσωπική και στην δικαστική σας ζωή ό,τι θέλετε, όμως σεβαστείτε τα άτομα που μήνες ή και χρόνια δουλεύουν για εσάς».

Με τη σειρά του, ο Απόστολος Λύτρας απάντησε πρώτος στον συνεργάτη του: «Γιώργο προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν με τη Σοφία να πάνε να πάρουν τα λεφτά μου και για το δάνειο και για εσάς και το γραφείο και για την…(μικρή του κόρη) που φεύγει αύριο αλλά δεν έχω και δεν απαντάει».

Στη συνέχεια ακολούθησε μία πιο σύντομη συνομιλία των δύο: «Κύριε Αποστόλη αλήθεια αν υπήρχε τρόπος μέσω viber θα σας έριχνα μπουνιά. Αναλάβετε και οι δύο τις ευθύνες που επιλέξατε να έχετε».

«Ναι, θα πάει η Εύα σε λίγο από το σπίτι», απάντησε ο Λύτρας.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δεν απαντούσε αλλά διάβασε τα μηνύματα που αντάλλασσαν οι δύο άνδρες. Ωστόσο ο Γιώργος Κριεμάδης λίγη ώρα μετά επισκέφτηκε το σπίτι του ζευγαριού μαζί με την μεγάλη κόρη του Λύτρα και την πρώην σύζυγό του, που βρέθηκαν εκεί για να πάρουν λεφτά και ρούχα του ποινικολόγου, αφού τους το ζήτησε.

Στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού τη λεγόμενη και VIP, αναμένεται να οδηγηθεί ο Απόστολος Λύτρας.

Ο 52χρονος καθ’ομολογίαν κακοποιητής δικηγόρος, αμέσως μετά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οδηγήθηκε με περιπολικό στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου πλέον θα αποτελεί το νέο του «σπίτι», καθώς η παραβίαση των περιοριστικών όρων και η απόφαση των αρχών για την προσωρινή του κράτηση, του έδειξαν το δρόμο για το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr, ο 52χρονος ποινικολόγος, μόλις έκλεισε πίσω του τη βαριά πόρτα της φυλακής, συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα, ενώ αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να οδηγηθεί στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Μια πτέρυγα, από τα κελιά της οποίας έχουν περάσει βαριά ονόματα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολύκροτες υποθέσεις, όπως τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον βιτριολιστή «εκδικητή» αρχιμανδρίτη της Μονής Πετράκη, τον «άρπαγα» του Πικάσο, τον ισχυρό άνδρα της Follie- Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο, αλλά και τον Λάκη Γαβαλά.

Ο Απόστολος Λύτρας, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, υποβλήθηκε σε τεστ Covid και μετά τις ακροάσεις τοποθετήθηκε σε κελί μαζί με δύο κρατούμενους, έναν για ναρκωτικά κι έναν για απάτη.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι είναι ήρεμος και λιγομίλητος και πως δεν ζήτησε να εξεταστεί από συγκεκριμένη ειδικότητα γιατρού.

Η πτέρυγα VIP, όπως λένε πηγές στο newsit.gr, είναι το μοναδικό σημείο στον Κορυδαλλό, όπου δεν γίνονται σχεδόν ποτέ φασαρίες. Φιλοξενεί κατά κύριο λόγο κρατούμενους που έχουν εκτεθεί πολύ στα φώτα της δημοσιότητας ως αρνητικοί πρωταγωνιστές και κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους, αν εγκατασταθούν σε κάποια άλλη, πιο σκληρή πτέρυγα.

Εκεί είθισται να μεταφέρονται και αστυνομικοί ή λιμενικοί που περνούν στην αντίπερα όχθη και από υπερασπιστές του νόμου γίνονται παραβάτες του, για να μη γίνουν βορά στα νύχια των «σκληρών» της φυλακής, ενώ χωροταξικά βρίσκεται δεξιά όπως μπαίνει κάποιος στη φυλακή, πίσω από την εκκλησία και δίπλα στην Α’ πτέρυγα.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ