Καιρός - Λαγουβάρδος: «Υπομονή σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα» - Η Πάτρα 7 βαθμούς θερμοκρασία πάνω από το κανονικό ΧΑΡΤΗΣ

Τις καιρικές συνθήκες με την παράλογη για την εποχή ζέστη σχολίασε ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σχόλιό του για τις αποκλίσεις στις θερμοκρασίες κατά τόπους σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Πόσο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες;

Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη ανάρτηση, σχεδόν όλες τις ημέρες του μήνα, οι θερμοκρασίες στη χώρα μας είναι σχεδόν παντού υψηλότερες των κανονικών τιμών. Τις τελευταίες 4 ημέρες, λόγω του ισχυρού μελτεμιού, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές σημειώνονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τις αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Τρίτη 25 Ιουνίου, όπου διακρίνουμε αποκλίσεις έως και 7 βαθμών υψηλότερες από τους μέσους όρους της δεκαετίας 2010-2019 (π.χ. στην Πάτρα, Μεγαλόπολή, Νευροκόπι) . Αντιθέτως στο Αιγαίο οι αποκλίσεις είναι ελαφρώς αρνητικές (π.χ. Τήνος, Πάρος) και κάπως έτσι θα κυλίσει η κατάσταση μέχρι το τέλος αυτού του πολύ ζεστού μήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα του μήνα (12-13 Ιουνίου) οι θετικές αποκλίσεις σε ορισμένες περιοχές είχαν φτάσει στους 12-13 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές.

https://www.newsbomb.gr/