H ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Δανίας αρνήθηκε αύξηση μισθών, ζητώντας ίσες αμοιβές για την ομάδα γυναικών

Το Euro 2024 έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες και 24 ομάδες ποδοσφαιρικές ομάδες από την Ευρώπη αγωνίζονται στα γήπεδα της Γερμανίας για την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση. Μια ομάδα, όμως, αγωνίζεται παράλληλα και για την ισότητα των αμοιβών ανάμεσα στα δύο φύλα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας της.

Συγκεκριμένα, η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Δανίας αρνήθηκε την αύξηση μισθών που πρότεινε η Δανέζικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την αιτιολογία ότι θέλουν να εξασφαλιστεί ο βασικός μισθός των γυναικών αθλητριών ποδοσφαίρου που αγωνίζονται για την εθνική ομάδα, κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Η Ομοσπονδία πρότεινε να μειωθεί ο προϋπολογισμός για την ομάδα των ανδρών, και από αυτά τα χρήματα να διατεθούν πόροι για τις γυναίκες, ωστόσο τα μέλη και των δύο ομάδων είπαν όχι σε αυτή την πρόταση, πιέζοντας να δημιουργηθεί ξεχωριστό budget για τη γυναικεία ομάδα.

Η νέα σύμβαση ανάμεσα στο σωματείο των παικτών και την Ομοσπονδία θα έχει τετραετή διάρκεια και θα τεθεί σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση του Euro. Στο μεταξύ η ανδρική ομάδα παραμένει σταθερή στη θέση της ότι πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες και για τις δυο ομάδες, ανδρική και γυναικεία, έχοντας παρουσιάσει μια συγκεκριμένη στρατηγική στην ομάδα διαπραγματεύσεων, που αναμένεται να την εξετάσει και να προτείνει αλλαγές στην υπάρχουσα συμφωνία.

Τα μέλη της ανδρικής ομάδας ζήτησαν ακόμα, δια του αντιπροσώπου τους, να αποκτηθεί ένα κτήριο που θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις εθνικές ομάδες, κάτι που θα βελτιώσει τις συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας τους για τις μεγάλες διοργανώσεις.  Μάλιστα, πρότειναν να χρηματοδοτήσουν εν μέρει το project, μαζί με την Ομοσπονδία, όταν θα προκριθούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο ή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

H Δανία αγωνίζεται σήμερα ενάντια στην Αγγλία και της ευχόμαστε να κερδίσει, ώστε να καταφέρει τον πιο πάνω στόχο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ