Πάτρα: Τι είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Θ. Ξυλιάς για το "Μέριμνα"

 

Με αφορμή το θέμα με τη διακοπή της λειτουργίας του Ιδρύματος «Μέριμνα» το μέλος της παράταξης Πάτρα Ενωμένη», Θόδωρος Ξυλιάς προχώρησε στην εξής παρέμβαση-τοποθέτηση κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:


«Είναι ένα θέμα το οποίο μπορούσε το Ιδρυμα να το είχε λύσει από μόνο του. Ακουσα πράγματα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το τελευταίο διάστημα, τα οποία δεν αγγίζουν την πραγματικότητα. Η απόφαση της προέδρου ήταν αναγκαστική. Το Ιδρυμα κλείνει την 31/7. Η Πρόεδρος δεν μπορούσε το διάστημα αυτό, των 7 ημερών, να διακινδυνεύσει την παρέμβαση οποιαδήποτε φορέα ή του Εισαγγελέα. Από τις 9/7 δεν συνεδριάζει το Δ.Σ. με την ευθύνη των δυο μελών που προέρχονται από τον Δήμο και ενός γονέα. Δεν υπήρχε ποτέ απαρτία. Αυτός ήταν και ο λόγος που ανάγκασε την Πρόεδρο στην απόφασή της. Μέσα στην ημερήσια διάταξη υπάρχει εξάλλου το αίτημα για την λειτουργία της «Μέριμνας», αλλά ποτέ δεν υπήρχε απαρτία για να την επικυρώσει.

Ακούστηκαν πολλά πράγματα, πράγματα που τσουβαλιάζουν και στοχοποιούν ανθρώπους, ακόμη και εμένα προσωπικά. Συζητήσαμε ποτέ μαζί και εγώ είπα πώς είμαι υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης; Με γνωρίζουν αρκετοί από τους πιο παλιούς υπαλλήλους που είναι εδώ σήμερα. Συνεργαστήκαμε και σε δύσκολα χρόνια. Το 2011 βρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, στήριξα το Ιδρυμα να φτιάξει τον Οργανισμό του. Θυμίζω ότι από το 1971 δεν είχε αλλάξει ούτε ένα «ΚΑΙ». Φτιάξαμε και τρίτη δομή.

Είναι μάρτυρας ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος ως Αντιπεριφερειάρχης τότε έδωσε την σχετική άδεια. Δυστυχώς και τότε κάποιοι δεν ασχολιόνταν με την ουσία, αλλά με την ίντριγκα. Εγώ δεν είμαι γονιός, αλλά έχω ευαισθησία. Και δέχτηκα να πάω εκεί για να δώσω μια συνέχεια σε ό,τι είχαμε ξεκινήσει. Σίγουρα όχι στον διωγμό των υπαλλήλων. Πάντοτε υπερασπιζόμουνα τους εργαζόμενους όλα τα χρόνια της εργασίας μου. Δεν ήμουν ποτέ εργοδότης. Παραιτήθηκα τρεις φορές από την «Μέριμνα». Την πρώτη μου παραίτηση από το Ιδρυμα, την υπέβαλα γιατί δεν προχωρούσαν οι δομές. Υπερασπίστηκα πάντα τους εργαζόμενους. Το σχέδιο αυτό που έχουν δώσει οι δικηγόροι, το έχετε στα χέρια σας από τον περασμένο Νοέμβριο. Επίσης, γιατί μιλάτε για προσλήψεις συγγενών και φίλων; Θα σοβαρευτούμε; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια;

Όταν βγαίνουμε δημόσια πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Το Ιδρυμα έχει βρει και τον δρόμο του και έχει βρει και οικονομικούς πόρους. Κύριε Δήμαρχε, αν νομίζετε ότι δεν ανταποκρίνομαι στα καθήκοντά μου, έχετε την παραίτησή μου ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας.

Εγώ δεν πήγα εκεί για να κάνω ίντριγκα και ψηφοθηρία, πήγα για να προσφέρω σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ