Τένις: Η Χάλεπ κρέμασε την ρακέτα της

05/02/2025 | 13:17

Η Σιμόνα Χάλεπ, η οποία στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη του τένις γυναικών, ενώ κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Σε ηλικία 33 ετών, η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, έκανε γνωστή την απόφαση της, κατά την διάρκεια του διεθνούς τουρνουά, που διεξάγεται στην πατρίδα της και συγκεκριμένα στην πόλη Κλουζ Ναπόκα.

«Δεν ξέρω εάν σας μιλώ με χαρά ή λύπη, αλλά πήρα αυτήν την απόφαση απόλυτα συνειδητά. Το σώμα μου δεν αντέχει άλλο, αλλά σήμερα ήθελα να παίξω και να σας αποχαιρετήσω στο γήπεδο», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η Χάλεπ, αμέσως μετά την ήττα της από την Ιταλίδα, Λουτσία Μπρονζέτι (Νο 72 στον κόσμο) με 6-1, 6-1.

Αποκλεισμένη από τους αγώνες μέχρι το 2026, για ένα θετικό τεστ στο US Open του 2022 και μια «ανωμαλία» στο βιολογικό της διαβατήριο, η Χάλεπ είδε το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) να μειώσει την ποινή της σε εννέα μήνες τον Μάρτιο του 2024, γεγονός που της επέτρεψε να επιστρέψει αμέσως στα γήπεδα.

Όμως η κορυφαία Ρουμάνα τενίστρια, δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο απόδοσης, χάρη στο οποίο τον Οκτώβριο του 2017 βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην πλούσια καριέρα της, η Χάλεπ κατέκτησε 24 τίτλους συμπεριλαμβανομένων του Ρολάν Γκαρός το 2018 και του Γουίμπλεντον το 2019, ενώ ήταν φιναλίστ σε ακόμη τρεις τελικούς Grand Slam (Ρολάν Γκαρός 2014 και 2017 και Αυστραλιανό Όπεν 2018).

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξης Μυλωνόπουλος – Ήταν μόλις 48 ετών

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Στις 2 μ.μ στην κυκλοφορία ο ολοκληρωμένος οδικός άξονας της Πατρών-Πύργου – Τελετή παράδοσης παρουσία Χρ. Δήμα (ΦΩΤΟ)

Ένταση με οδηγό ΙΧ στο αγροτικό μπλόκο στην Κάτω Αχαΐα – Συγκρούστηκε με οχήματα και παραλίγο να παρασύρει πεζούς και μία αστυνομικό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)