Θεόδωρος Ξυλιάς: Το βόλεμα των αρεστών

Σε δήλωσή του ο Θεόδωρος Ξυλιάς, Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» αναφέρει:

Με αφορμή τη θεομηνία και τις καταστροφές που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο σε δρόμους της παραλιακής ζώνης και όχι μόνο, τις διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής για έλλειψη χρηματοδότησης από την Πολιτεία για την αποκατάσταση των ζημιών (κι ενώ η πρώτη δόση με 250.000 ευρώ χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν στη διάθεση του Δήμου Πατρέων από τις 3/1/2022 για επί της ουσίας προσωρινή αποκατάσταση της διάβρωσης ακτών και δρόμων στις παραλίες), η Δημοτική Αρχή αφού πρώτα το απέκρυψε συνέχισε να διαμαρτύρεται.

Παράλληλα, ζητά τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση τμημάτων στους παραλιακούς δρόμους σε Αγιο Βασίλειο, Ρίο, Ακταίο, κ.ά. γεγονός που πραγματοποιήθηκε, αλλά δεν αναγνωρίζεται από στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Να σημειωθεί ότι στις παραπάνω περιοχές αναμένεται χρηματοδότηση από την Πολιτεία για έργο με μελέτη της ΠΔΕ, προϋπολογισμού 14.000.000 ευρώ. Παρά ταύτα η Δημοτική Αρχή δεν αξιοποίησε ως κατεπείγουσα το πρώτο τρίμηνο την παραπάνω χρηματοδότηση, αλλά το πραγματοποίησε 8 μήνες μετά, με εισήγησή της στην Οικονομική Επιτροπή στις 9/8/2022 και με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης απευθείας ανάθεσης για έργο παραλιακής ζώσης της Τοπικής Κοινότητας Αραχωβιτίκων προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής για τα παραπάνω, αφού δεν ήταν στις προθέσεις της χαρακτηρίσει από την αρχή το έργο ως κατεπείγον.

Γιατί δεν δρομολόγησε κανονική διαδικασία διαγωνισμού όπου θα μπορούσε να εξασφαλίσει ικανοποιητική έκπτωση και θα είχε τη δυνατότητα αποκατάστασης κι άλλων τμημάτων της παραλιακής ζώνης;

Σήμερα με δεδομένο ότι την καλοκαιρινή περίοδο είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν εργασίες, εγκυμονούν κίνδυνοι τη φθινοπωρινή περίοδο να επαναληφθούν τα περσινά φαινομένων κακοκαιρίας που μπορούν να δυσκολέψουν, ακόμη και να αποτρέψουν την ολοκλήρωση του έργου!

Με τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή μένει εκτεθειμένη στα όσα της καταλογίζονται για κατατμήσεις, βόλεμα αρεστών και στείρα κομματική προπαγάνδα.

Διαβάστε επίσης