Μήπως ζυγίζεστε λάθος;

Μπορεί το βάρος σας να είναι διαφορετικό από αυτό που νομίζετε

Ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου στόχου που έχετε θέσει, ένας από τους πιο εύκολους και κοινούς τρόπους να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας είναι με το να ζυγίζεστε τακτικά.

Απλό και προφανές, σωστά; Κι όμως, υπάρχουν κάποιες σημαντικές ερωτήσεις που χρήζουν απάντησης. Για παράδειγμα: Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεστε; Πότε πρέπει να ζυγίζεστε; Πώς πρέπει να ζυγίζεστε;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μπορούν να επηρεάσουν αρκετά τον αριθμό που θα δείτε να αναγράφετε στη ζυγαριά σας και κατ’ επέκταση την προσπάθειά σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

-Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεστε

Κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν να ζυγίζονται σε καθημερινή βάση, μια συνήθεια που είναι αρκετά εμμονική και αγχωτική. Ακόμα, η διαφορά στο βάρος σας από τη μία ημέρα στην άλλη, έχει να κάνει με τα υγρά που έχετε πάρει ή χάσει και όχι με το λίπος, η απώλεια του οποίου πρέπει να είναι και ο στόχος σας.

Προσπαθήστε να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα και να τεστάρετε κάθε φορά κατά πόσο σας βοήθησε το πρόγραμμα που ακολουθήσατε.

-Πότε πρέπει να ζυγίζεστε

Καλό είναι να ζυγίζεστε μόλις ξυπνήσετε, προτού πιείτε νερό ή φάτε κάτι και αφού έχετε επισκεφτεί την τουαλέτα. Τότε η ζυγαριά δείχνει το πραγματικό σας βάρος, καθώς το στομάχι σας είναι ακόμα άδειο λόγω ύπνου.

Μη ζυγίζεστε το βράδυ, καθώς η κατακράτηση υγρών, η κατανάλωση γευμάτων ή ακόμα και η κούραση, μπορεί να σας δείξουν έως και δύο κιλά παραπάνω.

Σε καμία περίπτωση μη ζυγίζεστε τις δύσκολες ημέρες του μήνα, αφού και πάλι η κατακράτηση υγρών έχει κάνει τα μαγικά της. Ιδανικά, να ζυγίζεστε την εβδομάδα προτού αδιαθετήσετε, αφού τότε ο οργανισμός σας καίει θερμίδες με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Τέλος, μη ζυγίζεστε μετά την προπόνησή σας. Ο οργανισμός σας έχει αποβάλει πολλά υγρά μέσω ιδρώτα και έχει αφυδατωθεί με αποτέλεσμα να ζυγίζετε λιγότερα κιλά από όσα είστε πράγματι.

-Πώς πρέπει να ζυγίζεστε

Να ζυγίζεστε χωρίς ρούχα και πάντα στην ίδια ζυγαριά. Το ζύγισμα στην ίδια ζυγαριά είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να υπολογίσετε τη διαφορά στα κιλά σας συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές.

Πάντα να ελέγχετε ότι η ζυγαριά σας ακουμπάει στο πάτωμα γιατί διαφορετικά μπορεί να εκπλαγείτε από τα αναγραφόμενα κιλά, τα οποία δε θα αντιστοιχούν στο πραγματικό σας βάρος.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης