Η Πάτρα τιμά και γιορτάζει τον Πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα - Απόντες οι εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής

Πλήθη πιστων συρρέουν για προσκήνυμα
Φωτογραφία Αρχείου

Kορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας, πιθανότατα χωρίς κυβερνητική εκπρόσωπηση, κάτι που δεν συνηθίζεται στη γιορτή του Πολιούχου της Πάτρας, καθώς είθισται να υπάρχει υψηλή εκπροσώπηση. Προφανώς όμως η μη συμμετοχή Αχαιού στο κυβερνητικό σχήμα έχει πάσης φύσεως επιπτώσεις για την περιοχή.  Η μόνη επιβεβιωμένη επίσημη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή της πόλης των Πατρών είναι  του Βασίλη Λεβέντη, αρχηγού της Ένωσης Κεντρώων.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυώνονται με τη Δοξολογία στις 10.45 και στις 11.00 το πρωί τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος ενώ παρέστη ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνοδεία του αντιπεριφερειάρχη Δ. Δριβίλα, της τοπικής και περιφερειακής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστών.

Στην Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής, στην Πάτρα θα βρίσκονται, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτου Χρυσόστομου, 10 αρχιερείς: Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Αρτης Καλλίνικος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Ιερισσού Αγίου Ορους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, Φωκίδος Θεόκτιστος και ο πατρινής καταγωγής Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος. Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών και το Βοηθό Επίσκοπο κ. Χρύσανθο, συνολικά στις λατρευτικές εκδηλώσεις του διημέρου οι αρχιερείς θα είναι 12.

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος χοροστάτησε χθες στην Ιερά Αγρυπνία, μετά τον Εσπερινό στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, συνοδεία του Μητροπολίτη Πατρών και του Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης.

Πλήθη πιστών συρρέουν στο ναό, ενώ σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί και το ιερό προσκύνημα των πιστών προς ευλογία της Τιμίας Κάρας, που έχει τοποθετηθεί από την Κυριακή στο μέσον του νέου ναού του Αγίου Ανδρέου.