Το ΠΕΑΚ Πάτρας μπαίνει σε εποχή εξωστρέφειας αξιοποιώντας το ρόλο του ως βασικού πυλώνα Αθλητισμού στην πόλη

Ασφαλείς εγκαταστάσεις με συστηματική συντήρηση και πρόσβαση σε όλους!

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων τους, ο πρόεδρος Γιώργος Αντωνόπουλος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας παραθέτουν σημαντικές παρεμβάσεις που προχώρησαν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου.

Πρόκειται για σημαντικά έργα που βελτίωσαν αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, αύξησαν σημαντικά τον βαθμό ασφαλείας των αθλητών και των φιλάθλων και δίνουν προοπτική για πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή Σωματείων στις εγκαταστάσεις του, με νέες ευκαιρίες σε όλες και όλους τους αθλητές.

Δημιούργησε ταυτόχρονα μία συνισταμένη εξωστρέφειας των εγκαταστάσεων που αποτελούν ακόμη πιο ισχυρή «σταθερή» για την πόλη και τον αθλητισμό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, απαλείφοντας παθογένειες του παρελθόντος οι οποίες προκλήθηκαν κυρίως στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρώτο στοίχημα της Διοίκησης ήταν για ευνόητους λόγους να ολοκληρωθεί γρήγορα το πρόγραμμα πυρασφάλειας του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δ. Τόφαλος».

Ήταν επιτακτική η ανάγκη καθώς η εγκατάσταση θα έκλεινε για τους φιλάθλους, με ότι αυτό συνεπαγόταν για τις επίσημες διοργανώσεις.

Η κινητοποίηση της Ε.Δ. ήταν μεγάλη  αφού δεν υπήρχε χρόνος για καθυστερήσεις. Και τα καταφέραμε ! 

Για πρώτη φορά από το 2012 η εγκατάσταση έχει,  εντός του προβλεπόμενου χρόνου,  το πολύτιμο πιστοποιητικό πυρασφάλειας που κόστισε συνολικά 189.346 € .

Σε αρμονία με τον νέο αθλητικό νόμο, τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα  58 ψηφιακές-δικτυακές IP τεχνολογίας κάμερες για την ταυτοποίηση των θεατών με προϋπολογισμό  45.887 ευρώ

Έτσι, σε συνδυασμό και  με άλλες παρεμβάσεις, το «Δ. Τόφαλος» εξελίχθηκε σε σύγχρονη εγκατάσταση, απόλυτα ασφαλή και δυνάμενη να φιλοξενήσει σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα από τον Νόμο διοργανώσεις Πανελλήνιας και Παγκόσμιας εμβέλειας.

Όπως και έγινε. Το καλοκαίρι φιλοξενήθηκε με επιτυχία,  μετά από πολλά χρόνια,  το Παγκόσμιο πρωτάθλημα MuayThai σηματοδοτεί ότι η Πάτρα μπήκε πάλι στον χώρο των διοργανώσεων σημαντικών αγώνων.

Επιπλέον, η άρση της προϋπόθεσης λήψης πιστοποιητικού «άνοιξε» το δρόμο για την πλήρη αξιοποίηση του υπογείου της εγκατάστασης, ενός εξαιρετικού  χώρου, που μετά από οκτώ χρόνια  θα παραδοθεί προς χρήση σε αρκετά νέα  Σωματεία.

ΟΙ ΠΙΣΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ 

Οι εργασίες που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν στις δύο πισίνες του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» απάλειψαν σημαντικά προβλήματα που επί σειρά ετών δημιουργούσαν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους αλλά ακόμη και κινδύνους για αθλήτριες και αθλητές. 

Η απόφαση για άμεσες παρεμβάσεις,( η οποία αρχικά αμφισβητήθηκε σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών), στη συνέχεια έτυχε της απόλυτης αποδοχής των Σωματείων αφού η τήρηση των δεσμεύσεων της Διοίκησης είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη παράδοση και των δύο δεξαμενών προς χρήση, δίχως να διαταραχθεί το πρόγραμμα προπονήσεων και φυσικά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το κόστος των εργασιών θα ανέλθει ή και θα ξεπεράσει στο ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ ο προγραμματισμός και το σύνολο των προσπαθειών της Διοίκησης συνεχίζεται και εστιάζεται στην υλοποίηση νέων παρεμβάσεων στις μηχανολογικές και γενικές εγκαταστάσεις των δεξαμενών για ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση των συνθηκών χρήσης τους.

Να σημειωθεί ακόμη ότι το σύνολο των ετήσιων δαπανών για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου ανέρχεται στο ποσό των 81.000 ευρώ.

Η ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ «Κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ»

Ήδη όπως είχε προαναγγελθεί από τη Διοίκηση ξεκίνησαν οι εργασίες προϋπολογισμού 72.000 ευρώ για την τοποθέτηση μεμβράνης στην σκεπή του κλειστού Γυμναστηρίου οι οποίες και θα ολοκληρωθούν περίπου σε 20 ημέρες. Με συστηματική έρευνα επελέγη η συγκεκριμένη μέθοδος προκειμένου αφενός να λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα της εισροής υδάτων από την σκεπή και αφετέρου οι εργασίες να εξελίσσονται χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία του Γυμναστηρίου.

Έτσι η Διοίκηση του ΠΕΑΚ καταφέρνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για χρόνια την εγκατάσταση, η οποία υπενθυμίζεται ότι αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά Γυμναστήρια της Πάτρας που κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της συντήρησής του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μετά από πολλά χρόνια, και μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας ενισχύσαμε το ελάχιστο προσωπικό των εγκαταστάσεων με δύο υπαλλήλους. Η μεγαλύτερη δυσκολία που είχαμε  να αντιμετωπίσουμε είναι η υποστελέχωση του μόνιμου προσωπικού, αφού είχαμε μόνον τρία (3) άτομα μόνιμο προσωπικό (τα δύο πλησιάζουν το όριο συνταξιοδότησης) και καλύπταμε τις ανάγκες των εγκαταστάσεων με προσωπικό απασχόλησης του ΟΑΕΔ και εξωτερικούς συνεργάτες.

Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε μόνιμο προσωπικό από το πρόγραμμα της κινητικότητας, ώστε  να λειτουργεί το ΠΕΑΚ σταθερά και αποδοτικά χωρίς προβλήματα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την ολοκλήρωση τις επόμενες ημέρες των έργων που είχαμε προγραμματίσει θα ξεκινήσουμε μια αναλυτική επικοινωνία προς τους πολίτες της Πάτρας, για το έργο που επιτελέστηκε με την σημαντική βοήθεια του Υπουργείου, που έθεσε εξ αρχής τους στόχους και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ασφαλείς εγκαταστάσεις με συστηματική συντήρηση και πρόσβαση σε όλους!