Κώστας Σβόλης: Μια Δημοτική Αρχή χωρίς ενδιαφέρον για τη νεολαία

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Παράταξης “Πάτρα Ενωμένη” Κώστας Σβόλης αναφέρει: 

Η νομοθεσία μας προβλέπει τη συγκρότηση Δημοτικού  Συμβουλίου  Νέων, με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση τοπικών υποθέσεων, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους.

Στον Δήμο μας προβλέπεται ενδεκαμελές Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί μητρώο νέων ηλικίας 15-28 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου μας.

Η ενεργοποίηση των νέων της πόλης μας είναι ουσιώδους σημασίας τόσο για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, μέσω της συμμετοχής τους στην επίλυση των θεμάτων αυτών.

Ήδη υπάρχουν Δήμοι στην επικράτεια που έχουν προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις και  βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτικό διαδημοτικό/διαπεριφερειακό φόρουμ με συμμετοχή μελών Δημοτικών Συμβουλίων Νέων.

Ο Δήμος Πατρέων, δυστυχώς, δεν έχει προβεί σε κάποια αντίστοιχη ενέργεια.

Η νεολαία έχει πληγεί σημαντικά από την πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουμε και δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό. Είναι, όμως,   το μέλλον μας και η ελπίδα μας. Ας την  αξιοποιήσουμε.

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Το ΙΧ έφυγε από τον δρόμο – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Ένταση με οδηγό ΙΧ στο αγροτικό μπλόκο στην Κάτω Αχαΐα – Συγκρούστηκε με οχήματα και παραλίγο να παρασύρει πεζούς και μία αστυνομικό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)