Κώστας Σβόλης: Μια Δημοτική Αρχή χωρίς ενδιαφέρον για τη νεολαία

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Παράταξης “Πάτρα Ενωμένη” Κώστας Σβόλης αναφέρει: 

Η νομοθεσία μας προβλέπει τη συγκρότηση Δημοτικού  Συμβουλίου  Νέων, με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση τοπικών υποθέσεων, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους.

Στον Δήμο μας προβλέπεται ενδεκαμελές Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί μητρώο νέων ηλικίας 15-28 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου μας.

Η ενεργοποίηση των νέων της πόλης μας είναι ουσιώδους σημασίας τόσο για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, μέσω της συμμετοχής τους στην επίλυση των θεμάτων αυτών.

Ήδη υπάρχουν Δήμοι στην επικράτεια που έχουν προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις και  βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτικό διαδημοτικό/διαπεριφερειακό φόρουμ με συμμετοχή μελών Δημοτικών Συμβουλίων Νέων.

Ο Δήμος Πατρέων, δυστυχώς, δεν έχει προβεί σε κάποια αντίστοιχη ενέργεια.

Η νεολαία έχει πληγεί σημαντικά από την πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουμε και δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό. Είναι, όμως,   το μέλλον μας και η ελπίδα μας. Ας την  αξιοποιήσουμε.

Πάτρα: Αναζητείται στο αυτόφωρο ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε στον Π. Ρηγόπουλο – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Eνταση μετά την πορεία στην Πάτρα – Δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του